Σουβενίρ από Greece | Τι προτιμούν να αγοράζουν οι τουρίστες

σουβενίρ-από-greece-τι-προτιμούν-να-αγοράζο-150156

souvenir-themelio-21Καλοκαίρι και πάλι και οι τουρίστες συρρέουν μαζικά στην Ελλάδα για να δουν και να γευτούν την ελληνική παράδοση αλλά και να πάρουν κάτι μαζί τους πίσω στη χώρα τους, που να τους θυμίζει το ταξίδι τους. Τι σουβενίρ όμως προτιμούν οι τουρίστες;

Η εφημερίδα Το Βήμα έκανε μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά τουριστικά και μίλησε με τους ιδιοκτήτες του αλλά και τους τουρίστες.

Εκτός από τα παραδοσιακά καταστήματα τουριστικών ειδών, με τσολιαδάκια, τσαρούχια, Αμαλίες, μπλουζάκια και μπρελόκ I LOVE GREECE που κατακλύζουν τα γραφικά στενά της Πλάκας και προσφέρουν μία εύκολη και οικονομική πρόταση, υπάρχουν ακόμη καταστήματα με παραδοσιακά υφαντά, τα οποία ωστόσο είναι για πιο γερά πορτοφόλια, όπως αναφέρει η Μαρία Μουγκογιάννη, ιδιοκτήτρια τουριστικού καταστήματος.

Επίσης, προς έκπληξη όλων, πωλούνται ακόμη ο Φοίβος και η Αθηνά, οι κούκλες μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αφού οι τουρίστες τα θεωρούν εικόνα της Ελλάδας.

Από τα κλασικά σουβενίρ που πωλούνται περισσότερο ωστόσο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων είναι οι προτομές αρχαίων φιλοσόφων, τα μεταλλικά ομοιώματα θεών του Ολύμπου, οι αμφορείς και τα στεφάνια ελιάς, ενώ πανοπλίες και περικεφαλαίες έχουν γίνει μόδα μετά την ταινία «300».

Ωστόσο είναι ενδιαφέρουσα και η οπτική γωνία των τουριστών: ο Μαρκ Σπρεγκ από τη Γερμανία, αποκαλύπτει στο Βήμα ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η σχέση ποιότητας-τιμής. Θέλω κάτι όμορφο που να θυμίζει την επίσκεψή μου στην Ελλάδα»

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook