Σοκ: 15χρονος λιποθύμησε μετά από τσίμπημα ενώ κολυμπούσε

σοκ-15χρονος-λιποθύμησε-μετά-από-τσίμπη-396946

Στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύεται – εκτός κινδύνου – ο 15χρονος που δέχθηκε τσίμπημα δράκαινας, ενώ βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, κάνοντας μπάνιο και παίζοντας με τους φίλους του, στην παραλία Νεοχωρίου Ζαχάρως.

Η μεταφορά του, για πρώτες βοήθειες, με Ι.Χ. στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας – αρχικά – φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο την ανάγκη συνεχούς λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως αλλά και της μόνιμης παρουσίας ασθενοφόρου στην περιοχή, όπως αναφέρει το patrisnews.

Ο 15χρονος βρέθηκε στην παραλία του Νεοχωρίου Ζαχάρως με συγγενείς και φίλους για μπάνιο. Ενώ τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα, κολυμπούσαν και έπαιξαν, ο 15χρονος δέχθηκε τσίμπημα από δράκαινα στο λαιμό, πράγμα ασυνήθιστο, καθώς η δράκαινα «χτυπά» συνήθως τα θύματά της στα άκρα. Το τσίμπημα της είναι πολύ οδυνηρό, καθώς το δηλητήριο της περιέχει ένα ισχυρό τοξικό δηλητήριο.

Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό από τους φίλους του παιδιού που τον έβγαλαν στην ακτή, όπου και, από τον έντονο καυστικό πόνο, έχασε τις αισθήσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στην παραλία. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση νοσηλεύτριας που βρισκόταν στο σημείο και προσέφερε στο παιδί τις πρώτες βοήθειες και ανέκτησε γρήγορα τις αισθήσεις του.

Από την Κυπαρισσία, στην Καλαμάτα

Με Ι.Χ συγγενών, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αφού κατά τη διαδρομή, μετά από τηλεφώνημα που έκαναν στο Κ.Υ Ζαχάρως, διαπίστωσαν ότι είναι κλειστό. Έτσι, κατευθύνθηκαν στην Κυπαρισσία με τον νεαρό να δέχεται την απαραίτητη φροντίδα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το οίδημα στο λάρυγγα, όπου «χτυπήθηκε» από τη δράκαινα, και οι ανεβασμένες «τιμές» στα αποτελέσματα των επαναληπτικών εργαστηριακών εξετάσεων του παιδιού – κάτι που «δικαιολογείται» από το τσίμπημα της – οδήγησαν τους γιατρούς στην απόφαση μεταφοράς του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Έτσι λίγο μετά 8:00 το βράδυ, ο 15χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, για προληπτικούς – κυρίως – λόγους.

Πηγή: topontiki.gr

One thought on “Σοκ: 15χρονος λιποθύμησε μετά από τσίμπημα ενώ κολυμπούσε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook