Σοβάδες από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο των Χανίων | Κίνδυνος για τους περαστικούς | Photos

σοβάδες-από-τον-4ο-όροφο-πολυκατοικίας-358045

Σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους περαστικούς αποτελούν οι σοβάδες που πέφτουν από πολυκατοικία επί της οδού Ι. Καλιτσουνάκη στο κέντρο των Χανίων.

Την σχετική καταγγελία κάνει αναγνώστης στο zarpanews.gr επισημαίνοντας τον σχετικό κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα όσων περνούν από τον συγκεκριμένο δρόμο.
sovades kalitsounaki 1Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr φαίνονται ξεκάθαρα οι σοβάδες που έπεσαν στην Ι. Καλιτσουνάκη χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα χωρίς ευτυχώς να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό.

sovades kalitsounaki 3Προκλήθηκαν όμως υλικές ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Η καταγγελία :

«Χθες 14/04/2016, γύρω στις 12 παρά το βράδυ, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος επί της οδού Ι. Καλιτσουνάκη στα Ολύμπια. Αρχικά μου δόθηκε η λανθασμένη εντύπωση ότι επρόκειτο για κάποιο τρακάρισμα. Ο θόρυβος όμως προήρθε από πτώση του κάτω μέρους μετώπης μπαλκονιού τετάρτου ορόφου παρακείμενης πολυκατοικίας. Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε διερχόμενος πεζός στο σημείο αυτό και έτσι το περιστατικό έληξε μόνο με υλικές ζημιές στο ΙΧ αγροτικό που ήταν παρκαρισμένο από κάτω. Η ορμή των κομματιών που έπεσαν ήταν τέτοια που προκάλεσαν λακούβα στον «ουρανό» του αυτοκινήτου.

Φοβούμενος ότι ενδέχεται να πέσουν και άλλα κομμάτια στο ίδιο σημείο και μην έχοντας πολλές επιλογές, λόγω του προχωρημένου της ώρας, επικοινώνησα με την αστυνομία, με την ελπίδα ότι θα έρθει να τοποθετήσει κάποια ταινία στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να εμποδίσει την διέλευση πεζών. Δεν γνωρίζω αν ήταν αρμοδιότητα της αστυνομίας να κάνει κάτι τέτοιο. Πάντως μέχρι και σήμερα το πρωί στις 08:00 δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Αντίθετα το φως της μέρας αποκάλυψε και ένα αιωρούμενο μπετοσίδερο στο σημείο που είχαν αποκολληθεί τα κομμάτια σοβά και μπετόν.

Γνωρίζω ότι στο παρελθόν έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά, κάποια εκ των οποίων οδήγησαν σε τραυματισμούς (πχ επί της οδού Τζανακάκη). Αυτή την φορά ήμασταν τυχεροί και δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές. Το περιστατικό όμως θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμη και απώλεια ζωής λόγω του ύψους και της ορμής με την οποία φθάνουν στο έδαφος τα κομμάτια.

Αν παρατηρήσει κανείς τις πολυκατοικίες στον συγκεκριμένο δρόμο, θα δεί ότι δεν είναι η μόνη πολυκατοικία που παρουσιάζει τέτοια προβλήματα. Ρωγμές από διάβρωση και κομμάτια από μπετό ή σοβά κρέμονται και σε άλλες παρακείμενες πολυκατοικίες. Και φυσικά η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης των Χανίων.

Το θέμα θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν οι διαχειριστές και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων πριν είναι πολύ αργά.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook