Σκυλί λιμοκτονεί σε χωριό των Χανίων | Photos

σκυλί-λιμοκτονεί-σε-χωριό-των-χανίων-photos-197568

skyliΠριν λίγες μέρες, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων έλαβε μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία για κακοποίηση σκύλου σε χωριό του νομού Χανίων. Το κείμενο είχε ως εξής :

«Γεια σας φιλόζωοι, Σήμερα οδηγούσα με το αυτοκίνητό μου μέσα από ένα χωριό που λέγεται «…» μετά το χωριό «….», όπου είδα επί του κυρίως δρόμου στα αριστερά ένα σκυλί σε καταστροφική κατάσταση. Τα πλευρά και η σπονδυλική στήλη είναι τόσο εμφανή, που σε κάνουν να κλαις. Το σκυλί είναι κοντά στην λιμοκτονία. Τράβηξα 4 φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση του σκύλου. Το σκυλί είναι δεμένο με μια βαριά αλυσίδα. Στην κατάστασή του σημαίνει σκέτος πόνος για το σκυλί. Βρίσκεται σε έναν μικρό περιφραγμένο χώρο, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χώρο επειδή η αλυσίδα είναι δεμένη στο σπιτάκι του.

Το κολάρο του είναι τόσο τεράστιο που πολύ πιθανόν να το χάσει σύντομα. (Για να πάρει κάποιος μια ιδέα πόσο βάρος έχει χάσει).

Στον φράχτη είναι κρεμασμένη μια σακούλα γεμάτη με τροφή σκύλου. Έδωσα λίγο στο σκυλί, γιατί δεν μπορούσα να προσπεράσω χωρίς να δώσω λίγη βοήθεια. Του έδωσα μιάμιση φούχτα, όχι πολύ για να μην κάνει εμετό. Το σκυλί έχει επίσης πληγές στα αυτιά του, κυρίως στο δεξί του αυτί, πού είναι κιόλας περιτριγυρισμένο από μύγες. Μπορείτε σας παρακαλώ να κάνετε κάτι για το σκυλί όσο το δυνατόν συντομότερα!

Μπορείτε να δείτε την ακριβή θέση εδώ: …

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Ε…»Dog4Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «οι φωτογραφίες έδειχναν ένα ζώο ετοιμοθάνατο, γι’ αυτό και εθελοντής του συλλόγου μας μετέβη αμέσως στο σημείο. Ως συνήθως, ο σκύλος είχε ήδη εξαφανισθεί. Προφανώς, έχοντας δει την τουρίστρια να βγάζει φωτογραφίες και να δίνει τροφή στον σκύλο, ο δράστης αποφάσισε να τον «εξαφανίσει», γνωρίζοντας ότι θα ακολουθούσαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Αμέσως κάναμε γραπτή και τηλεφωνική καταγγελία το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να μεταβούν στο σημείο, να αναζητήσουν τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου εντός του οποίου βρισκόταν ο σκύλος και να πράξουν τα νόμιμα.Πράγματι στο σημείο κατέφθασε περιπολικό αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει το δράστη.Dog3Δυστυχώς, ο «νόμος της σιωπής» επικρατεί στο χωριό. Ούτε ο σκύλος αλλά ούτε και ο δράστης έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα από την αστυνομία,παρόλο που μετά από συνεχείς πιέσεις,το θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος.

Ο σύλλογός μας απευθύνθηκε και στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων, για να επιληφθεί του ζητήματος, καθώς δεν πρόκειται για μια «συνηθισμένη» κακοποίηση ζώου, αλλά για ένα φρικτό έγκλημα κατά της ζωής, το οποίο δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Παρακαλούμε πολύ, αν οποιοσδήποτε έχει οποιαδήποτε πληροφορία που θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε το ζώο, να μας ενημερώσει, έστω και ανώνυμα. Η σωτηρία του σκύλου, αν είναι ακόμα ζωντανός, προέχει για εμάς.

ΣΗΜ.: καθώς ακόμα διενεργείται έρευνα από την αστυνομία, δεν δίδουμε περαιτέρω στοιχεία στην δημοσιότητα.»

Πηγή : animalscare.gr

One thought on “Σκυλί λιμοκτονεί σε χωριό των Χανίων | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook