Σκουρλέτης: Δεν θα αποδεχθούμε επιδείνωση των εργασιακών

σκουρλέτης-δεν-θα-αποδεχθούμε-επιδεί-345173

Το θέμα των εργασιακών σχέσεων είναι κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση μας, κάτι παραπάνω από κόκκινη γραμμή, δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες πιέσεις των θεσμών προς την κυβέρνηση το φθινόπωρο με αιχμή την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή επιδείνωση των εργασιακών «επί των ημερών μας».

Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να περιορίσουμε δραστικά την αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, βελτιώνοντας τη θέση των εργαζομένων, πρόσθεσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις για τα εργασιακά στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι η υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας αποτελεί πεδίο σύγκρουσης για το σύνολο της Ευρώπης.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση διαφύλαξε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και κατάργησε το παλαιό νόμο για την μικρή ΔΕΗ.

Αν και παραδέχθηκε ότι οι πιέσεις εκ μέρους των δανειστών δεν έπαψαν ποτέ και δεν θα λείψουν και στο μέλλον, τόνισε ότι δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να προωθηθούν ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας πέραν αυτών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη (ΔΕΣΦΑ).

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook