Σκουρλέτης από το Ηράκλειο: Δεν ήρθα στην Κρήτη για να φέρω χρίσματα | Photos

σκουρλέτης-από-το-ηράκλειο-δεν-ήρθα-στ-762138

Η λογική μας δεν είναι να ανακοινώνουμε χρίσματα από την Αθήνα για την Κρήτη, υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του πριν από λίγο στο Ηράκλειο, με το ξεκίνημα της παγκρήτιας σύσκεψης των στελεχών, με την οποία το κόμμα τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε δεν ήλθε στην Κρήτη για να φέρει χρίσματα, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει μαζί του, συνεργάζεται σε θεσμικό επίπεδο, και θα δούμε πού θα καταλήξει η συζήτηση.

Πρόσθεσε πάντως ότι όλοι οι δήμαρχοι συνεργάζονται καλά με την κυβέρνηση και αυτό φέρνει αποτέλεσμα για τις τοπικές κοινωνίες.Για τις επιλογές των υποψηφίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε μια λογική συνεργασιών, στη βάση προγραμμάτων για την περιφερειακή και την τοπική ανάπτυξη. Σεβόμαστε την αυτονομία της αυτοδιοίκησης. Και με βάση αυτές τις κατευθύνσεις θα στηρίξουμε εκείνες τις επιλογές με τις οποίες θα μπορούμε να συγκλίνουμε σε προγραμματικές προτάσεις»

Σε συνέντευξή του νωρίτερα στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm ο κ.Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ για στείρα αντιπολίτευση και αρνητισμό στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « είναι ώριμο σε μια κατεύθυνση αποκατάστασης του κύρους του πολιτικού συστήματος να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Στα λόγια όλοι συμφωνούμε. Θα φανεί όμως τώρα αν και στην πράξη είναι σύμφωνες οι πολιτικές δυνάμεις να κάνουν αυτή την αλλαγή».

«Δεν κατανοώ, συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης, αυτή τη στείρα αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ, η οποία δεν αναγνωρίζει ακόμη και τα αυτονόητα. Το δικαίωμα να προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος. Αυτόν τον αρνητισμό εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί κανείς μόνο να τον προσεγγίσει από μια στάση η οποία είναι επιζήμια για την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και δείχνει τελικά πόσο στενόκαρδα βλέπει ορισμένα πράγματα, πόσο τυφλωμένη αντιπολιτευτικά είναι έναντι της σημερινής κυβέρνησης».

Πηγή: candiadoc.gr | Photos: image services

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook