Σκηνές εμφυλίου στην Ουκρανία | Έκαψαν ζωντανούς 36 φιλορώσους στην Οδησσό

σκηνές-εμφυλίου-στην-ουκρανία-έκαψαν-142859

ukraine1Συνεχίζεται η ένταση στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις θλιβερές συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες της Παρασκευής στην Οδησσό, στο Κραματόρσκ και στο Σλαβιάνσκ και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 60 άνθρωποι. Στην Οδησσό μάλιστα 36 Ρωσόφωνοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο αφού εγκλωβίστηκαν στο μέγαρο των συνδικάτων κτίριο από ακροδεξιούς και κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας και κάηκαν ζωντανοί.

oukrania2Είτε έχασαν τη ζωή τους είτε από αναθυμιάσεις, είτε απανθρακώθηκαν, είτε σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό για να αποφύγουν την πυρκαγιά, την ώρα που ένοπλοι ακροδεξιοί Ουκρανοί και κυβερνητικές δυνάμεις από το Κίεβο σχεδόν παρακολουθούσαν με απάθεια να καίγεται το κτίριο όπου είχαν καταφύγει φιλορώσοι ως αποτέλεσμα των εκρήξεων που προκλήθηκαν από τις βόμβες μολότωφ που πέταξαν άγνωστοι…

oukrania3Επρόκειτο για τα πιο σοβαρά επεισόδια που έχουν καταγραφεί έως σήμερα στην περιοχή ανάμεσα σε φιλορώσους και εθνικιστές Ουκρανούς και τα οποία αποδεικνύουν οτι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου. Η απίστευτη τραγωδία στην Οδησσό και το γεγονός ότι πολλοί φιλορώσοι διαδηλωτές κάηκαν ζωντανοί έχει προκαλέσει αποτροπιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Γιούλια Τιμοσένκο κατηγόρησε τη Μόσχα για προβοκάτσια και το Κίεβο καθυστερημένα κήρυξε διήμερο πένθος, ενώ στη Μόσχα η οργή των ρώσων ξεχειλίζει.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook