Σκάνδαλο στο Σότσι με τολμηρό βίντεο Λιβανέζας σκιέρ που ποζάρει γυμνή | Video & Photos

σκάνδαλο-στο-σότσι-με-τολμηρό-βίντεο-λ-125678

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει το γυμνό βίντεο της Λιβανέζας αθλήτριας του αλπικού σκι Ζάκι Σαμούν που εκπροσωπεί τη χώρα της στους Ολυμπιακούς του Σότσι. H 22χρονη σκιέρ εμφανίζεται σε άκρως προκλητικές πόζες, γυμνή πάνω στο χιόνι. Η αποκάλυψη του βίντεο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου χάρη στα social media, έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία του Λιβάνου και ήδη ο υπουργός της Νεότητας και Αθλητισμο, Φάισαλ Καράμε, ζήτησε τη λήψη μέτρων σε βάρος της αθλήτριας από την Ολυμπιακή Επιτροπή του Λιβάνου με στόχο να «προφυλαχθεί η υπόληψη» της χώρας.

Το βίντεο έχει γυριστεί κατά τη διάρκεια φωτογράφισης στο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο του Λιβάνου, Φαράγια, για ένα ημερολόγιο. Σε κάποια από τα πλάνα η 22χρονη επιχειρεί να κρύψει το πλούσιο στήθος της με τα πέδιλα του σκι, σε άλλα εμφανίζεται γυμνόστηθη και αλλού παίρνει προκλητικές πόζες υπό τις οδηγίες των φωτογράφων φορώντας μόνο ένα στρινγκ.

Τα σχόλια ποικίλουν καθώς άλλοι την επικρίνουν έντονα για το τολμηρό περιεχόμενο τόσο της φωτογράφισης όσο και του βίντεο, και άλλοι την επαινούν επειδή σπάει τα συντηρητικά στερεότυπα του Λιβάνου.

Η ίδια ζήτησε δημοσίως συγγνώμη με ανακοίνωση που ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, λέγοντας υποστηρίζοντας ότι το βίντεο αποτελεί μέρος από τα παρασκήνια της φωτογράφησης και δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθε..

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη ενώπιον όλων σας, γνωρίζω ότι ο Λίβανος είναι μια συντηρητική χώρα και ότι (το βίντεο αυτό) δεν ταιριάζει στην εικόνα που αντανακλά ο πολιτισμός μας. Το μόνο που σας ζητάω είναι να σταματήσετε να προβάλλετε το βίντεο, καθώς αυτό θα με βοηθήσει να συγκεντρωθώ σε αυτό που είναι σημαντικό την παρούσα στιγμή: την προπόνησή μου και τους αγώνες».

Ο Λίβανος θεωρείται από τις πλέον φιλελεύθερες αραβικές χώρες λόγω της ενδυματολογικής ελευθερίας και της κατανάλωσης του αλκοόλ, όμως ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας παραμένει βαθύτατα προσηλωμένο στις κοινωνικές παραδόσεις.

Ο επικεφαλής της ομάδας που εκπροσωπεί το Λίβανο στους αγώνες του Σότσι, Φάντι Καϊρούζ, ανέφερε ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας θα συναντηθεί αργότερα σήμερα για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι και ότι δεν επιτρέπεται στη Σαμούν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Όμως η αθλήτρια, που έχει ήδη συμμετάσχει με τα χρώματα του Λιβάνου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Βανκούβερ το 2010, έχει λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης από συμπολίτες της.

«Έχεις το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις. Μη μιλάς για μια συντηρητική χώρα, πρόκειται για μια σχιζοφρενική χώρα».

Κάποιοι άλλοι διακωμώδησαν την ιδέα της διεξαγωγής μιας έρευνας από τις αρχές με στόχο την προφύλαξη «της υπόληψης» της χώρας, την ώρα που ο Λίβανος συνταράσσεται εδώ και τρία χρόνια από επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και επεισόδια βίας που συνδέονται με τη συριακή κρίση, ενώ εδώ και πολλούς μήνες δεν έχει επίσημη ηγεσία.

«Κάθε εβδομάδα σημειώνονται επιθέσεις, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Όμως, όταν η Ζάκι Σαμούν συμμετέχει σε μια ομαδική φωτογράφηση λίγο τολμηρή, αποτελεί σκάνδαλο» έγραψε στο Twitter ένας Λιβανέζος χρήστης του.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook