Σημαντική τρομοκρατική απειλή «βλέπει» η Ελβετία

σημαντική-τρομοκρατική-απειλή-βλέπ-529847

Υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης εξτρεμιστικών επιθέσεων στην Ελβετία «βλέπουν» οι ελβετικές υπηρεσίες πληροφοριών, εκτιμώντας ότι αναμένονται περισσότερες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος και τους υποστηρικτές του σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Ελβετός υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι το ερώτημα δεν είναι αν θα πραγματοποιηθεί τρομοκρατική επίθεση στην Ελβετία, αλλά, δυστυχώς, το πότε.

«Στην Ελβετία, η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε αυξημένο επίπεδο», ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (FIS) στην ετήσια έκθεση-αξιολόγησή της για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Η πιο πιθανή τρομοκρατική απειλή στην Ευρώπη και επομένως και στην Ελβετία θα συνεχίσει να προέρχεται από την υποκινούμενη από την τζιχάντ τρομοκρατία. Θα πρέπει να αναμένονται και άλλες επιθέσεις», αναφέρεται.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων ένοπλων ισλαμιστών σε Λονδίνο και Παρίσι.

Σύμφωνα με την FIS, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μεμονωμένα πρόσωπα ή μικρές ομάδες που εμπνέονται από το Ισλαμικό Κράτος να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στην Ελβετία ή να την χρησιμοποιήσουν ως βάση για να σχεδιάσουν άλλες επιθέσεις.

Η FIS ανέφερε ότι έχει εντοπίσει περισσότερους από 500 χρήστες του Ίντερνετ με διασυνδέσεις στην Ελβετία, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διασπορά της τζιχαντιστικής ιδεολογίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook