Σημαντική πρόοδο σημειώνει ο Μίκαελ Σουμάχερ

σημαντική-πρόοδο-σημειώνει-ο-μίκαελ-σ-158815

soumaxerΟ θρύλος της Φόρμουλα 1 σημειώνει πολύ μεγάλη πρόοδο από τότε που μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, σε μια ειδική μονάδα κοντά στο ελβετικό σπίτι του.

Η είδηση έρχεται τη στιγμή που τα κροατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν η οικογένεια ήρθε σε επαφή με δύο νευροχειρούργους που έχουν αναπτύξει μια επαναστατική τεχνική εμφύτευσης μικροτσιπ, για να δουν αν μπορούν να βοηθήσουν.

Η ελβετική εφημερίδα SonntagsBlick ανέφερε: «Υπάρχουν ενδείξεις πως ο Μίκαελ θα φύγει από την κλινική σύντομα και θα δέχεται φροντίδα στο σπίτι».

Πριν από τέσσερις μήνες, διάφορα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η αφοσιωμένη σύζυγός του Κορίνα και η οικογένειά του, είχαν ξοδέψει αρκετά χρήματα για να μετατρέψουν τρήμα του σπιτιού τους σε ιατρικό κέντρο γι’ αυτόν καθώς και έναν ειδικό χώρο για να μένουν οι νοσηλευτές του.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ένα νέο κτίριο, χωρίς εξωτερικές σκάλες, κατασκευάστηκε στο αρχοντικό της οικογένειας Σουμάχερ και θεωρείται ότι θα αποτελεί το χώρο της μακροχρόνιας φροντίδας του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Ορισμένοι ειδικοί ωστόσο, ισχυρίζονται πως η κατ’ οίκον φροντίδα για έναν ασθενή σε κώμα είναι ανόητη.

Αλλά με τον πλούτο της οικογένειας να ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο λίρες, είναι σίγουρο πως θα του παρέχουν την απεριόριστη φροντίδα που θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια.

Αυτό θα περιλαμβάνει φυσικοθεραπευτές, γιατρούς, διαιτολόγους, νοσηλευτές και ειδικούς νευρολόγους. Είναι φυσικά κατανοητό ότι παραμένει παράλυτος και επικοινωνεί με τη γυναίκα και τα τρία του παιδιά με τα μάτια του και νεύματα.

Οι γιατροί στην κλινική της Λωζάνης, ελπίζουν πως ο Μίκαελ θα μπορέσει να καθίσει σε όρθια στάση σε μια προηγμένη ηλεκτρονική αναπηρική καρέκλα που θα ελέγχει με το στόμα του μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το κροατικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια του Σουμάχερ έχει έρθει σε επαφή με τους Κροάτες γιατρούς Darko Chudy και Vedran Deletis, που έχουν αναπτύξει μια επαναστατική τεχνική εμφύτευσης μικροτσίπ, για να δουν αν μπορούν να τους βοηθήσουν.

Πιστεύεται ότι το μικροτσίπ θα τον βοηθήσει να περπατήσει και να μιλήσει ξανά μετά από τόσο μεγάλο διάστημα που πέρασε σε κώμα.

Όπως αναφέρεται στα κροατικά μέσα, η οικογένεια του Σουμάχερ έχει κάνει την πρώτη επαφή με τους δύο γιατρούς μετά από δημοσιεύματα που μελέτησαν σε ειδικές εκδόσεις που δείχνουν ότι η τεχνική τους έχει βοηθήσει άλλους ασθενείς.

Οι γιατροί φέρεται να επιβεβαιώνουν πως έχει γίνει επαφή, αλλά αρνούνται να συζητήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση.

«Είχαμε μία περίπτωση με έναν Κροάτη μαθητή που άρχισε να περπατά μετά από δύο μήνες» επιβεβαίωσε ο γιατρός Darko Chudy σε σύντομη συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για την υπόθεση Σουμάχερ, εκτός από το να επιβεβαιώσει ότι υπήρξε επαφή και πιστεύει πως η τεχνική του θα μπορέσει να τον βοηθήσει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook