Σηκώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη για πτήση της Ryanair προς Λονδίνο

σηκώθηκαν-μαχητικά-αεροσκάφη-για-πτή-492443

Συναγερμός σήμανε σε πτήση της Ryanair  από τη Λιθουανία, με συνέπεια να σηκωθούν αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF) προκειμένου να το συνοδεύσουν.

Η πτήση είχε προορισμό το Αεροδρόμιο Luton, ωστόσο άλλαξε πορεία προς το αεροδρόμιο Στάνστεντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιθουανικές αρχές έλαβαν μήνυμα για ύποπτο πακέτο μέσα στο αεροσκάφος.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Αεροπορίας δήλωσε ότι «Η RAF επιβεβαιώνει την άμεση αντίδραση των μαχητικών Typhoon σήμερα το πρωί για να συνοδεύσουν επιβατικό αεροσκάφος».

«Η πτήση από το Κάουνας προς το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνο κατευθύνθηκε στο Stansted μετά από οδηγία των Λιθουανικών Αρχών που έλαβαν ένα σήμα συναγερμού, πιθανότατα φάρσα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Stansted και όλοι οι επιβάτες θα μεταφερθούν στο Luton με λεωφορείο», ανέφερε με τη σειρά του εκπρόσωπος της Ryanair.

Η αστυνομία του Έσσεξ, κομητεία στην οποία βρίσκεται το αεροδρόμιο του Stansted, τόνισε ότι «το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με αεροπειρατεία ή τρομοκρατική ενέργεια»

«Όλοι επιβάτες κλήθηκαν αφήσουν τις χειραποσκευές τους και να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος. Μία αεροσυνοδός μου είπε ότι η απειλή για βόμβα έγινε όταν το αεροσκάφος ήταν ακόμη στο Κάουνας», έγραψε στο Twitter ένας από τους επιβάτες.
Το αεροδρόμιο έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ έχει ανοίξει εκ νέου και λειτουργεί κανονικά.

Σημειώνεται ότι το Stansted είναι ένα κατάλληλα σχεδιασμένο αεροδρόμιο για διαχείριση εκτάκτων αναγκών, όπως αεροπειρατείες και άλλες περιπτώσεις μεγάλου συναγερμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook