Σε φάση διακοπών η κυβέρνηση | Που περνάνε τον Δεκαπενταύγουστο οι πολιτικοί

σε-φάση-διακοπών-η-κυβέρνηση-που-περνά-86718

polΜε τους φακέλους εκκρεμών κυβερνητικών υποθέσεων υπό μάλης αναχώρησε την Τρίτη το πρωί για τα πάτρια εδάφη της Μεσσηνίας ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αφού έκανε μία τελευταία στάση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός κατά την πάγια τακτική του θα μείνει στο πατρικό του στην Πύλο αλλά πριν επιστρέψει στην Αθήνα θα περάσει από το Ναύπλιο. Όπως λένε πάντως οι συνεργάτες του το ότι θα είναι εκτός γραφείου δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει πλήρη εικόνα των εξελίξεων και καθημερινές επικοινωνίες με τους υπουργούς του κυρίως εκείνους που έχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τα προαπαιτούμενα της Τρόικας.

Βέβαια θα πρέπει πρώτα να τους βρίσκει αφού σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο εξέλαβε την αναχώρηση του πρωθυπουργού ως σύνθημα «τους ζυγούς λύσατε» και οι περισσότεροι βρίσκονται ήδη σε κάποια παραλία ή στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Μόνο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε μείνει πίσω να «φυλάττει Θερμοπύλες» και να δίνει συνεντεύξεις για τον πρόοδο του υπουργικού του έργου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας επέλεξε να εκκλησιαστεί, φέτος τον Δεκαπενταύγουστο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νυδρίου Λευκάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο, για ολιγοήμερη ανάπαυλα με αφορμή τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη στην Κέρκυρα, όπου θα περάσει και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας θα βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Λειβαδιά Βοιωτίας.

Στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν: στην Τήνο, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, ο υπουργός Μακεδονίας -Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου και στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ο υφυπουργός Ενέργειας Μάκης Παπαγεωργίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα, newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook