Σε συναγερμό η Γαλλία | Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών

σε-συναγερμό-η-γαλλία-ανθρωποκυνηγητ-200649

drastes_gallia

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες η Γαλλία καθώς η μια επίθεση διαδέχεται την άλλη, σκορπίζοντας τον θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.

Μια ημέρα έπειτα από την επίθεση με τους 12 νεκρούς στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, μια αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών και τρία «χτυπήματα» σε χώρους μουσουλμανικής λατρείας τάραξαν τη χώρα.


Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες σημειώθηκε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μια έκρηξη σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λιόν, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, μια επίθεση στη Μανς κατά την οποία άγνωστοι έριξαν εκπαιδευτικές χειροβομβίδες σε τέμενος, ενώ πυρά δέχθηκε μία μουσουλμανική αίθουσα προσευχής στο Πορ-λα-Νουβέλ της νότιας Γαλλίας, 

Δυστυχώς, το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό πως η γυναίκα αστυνομικός που πυροβολήθηκε στην πλάτη από τον άγνωστο δράστη νωρίτερα, έχασε τη ζωή της. 

Ωστόσο, όσον αφορά στην έκρηξη στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στην περιοχή και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπιστώθηκε πως από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες. 

Φωτογραφίες από την έκρηξη στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν 

Στην Πικαρδία, στη βόρεια Γαλλία, εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης οι δύο ύποπτοι ως δράστες της φονικής επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo.



Tα δύο αδέλφια, Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, που σκόρπισαν τον θάνατο χθες στην «καρδιά» του Παρισιού αναγνωρίστηκαν από τον διευθυντή ενός πρατήριου καυσίμων κοντά στο Βιλιέ-Κοτερέ, το οποίο προσπάθησαν να ληστέψουν. 

Ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε τις αρχές και περιπολικά έσπευσαν στο σημείο. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ακούστηκαν και πυροβολισμοί στο κατάστημα.

To πρατήριο υγρών καυσίμων στο οποίο σταμάτησαν οι δράστες 


Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες φορούν κουκούλες, πως επιβαίνουν σε ένα γκρι Renault Clio και ότι είναι βαριά οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών. 

Πληροφορίες ανέφεραν πως το όχημα των δραστών κατευθυνόταν προς το Παρίσι. Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι δύο ύποπτοι παράτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν σε έναν δρόμο, 80 χλμ πριν από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Στο σημείο στο οποίο άφησαν το αυτοκίνητό τους οι δράστες έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έπειτα από έρευνες στο ΙΧ εντοπιστήκαν μολότοφ και σημαίες τζιχαντιστών!

Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δύο άντρες έχουν βρει καταφύγιο σε ένα  οίκημα, στην περιοχή Crepy- en Valois.

Την ίδια ώρα πανικός επικράτησε το μεσημέρι και στην επιχειρηματική συνοικία La Defence, στο Παρίσι καθώς αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν έναν ένοπλο να περιφέρεται στους δρόμους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν από γαλλικά ΜΜΕ που κάνουν λόγο τώρα για λάθος συναγερμό.

Ο φερόμενος ως συνεργός τους που παραδόθηκε τη νύχτα στην αστυνομία στη βορειο-ανατολική Γαλλία, ο 18χρονος Μουράντ Χαμίντ είναι ο κουνιάδος του Σερίφ Κουασί και θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τους δύο σκοπευτές. 

Ο Χαμίντ παραδόθηκε στην αστυνομία της πόλης Σαρλβίλ-Μεζιέρ, αφού είδε το όνομά του να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως εξήγησε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Πάντως, χρήστες του Διαδικτύου που παρουσιάζονταν ως συμμαθητές του Χαμίντ είχαν δηλώσει νωρίτερα σε μηνύματά τους στο Twitter ότι ο Μουράντ Χαμίντ ήταν στην ώρα του μαθήματος μαζί τους στο λύκειο, την ώρα της επίθεσης χρησιμοποιώντας τη λέξη κλειδί «ΜουράντΧαμίντΑθώος». 

Ο δήμαρχος της πόλης, Perrut Bernard, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το χτύπημα αυτό ίσως σχετίζεται με την χθεσινή επίθεση στην Charlie Hebdo, ενώ πηγή της Περιφέρειας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.


Η εισαγγελία της Βιλφράνς-σιρ-Σαόν θα κάνει ανακοινώσεις στους δημοσιογράφους τις προσεχείς ώρες

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook