Σε ποιον αρχαιολογικό χώρο οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώνουν για να… βγάλουν selfie

σε-ποιον-αρχαιολογικό-χώρο-οι-επισκέπ-325347

Κι όμως, υπάρχει αρχαιολογικός χώρος που σχεδιάζει να επιβάλει… αντίτιμο για τις selfies που βγάζουν οι τουρίστες! Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου Tulum, με τα μνημεία των Μάγιας στο Μεξικό, αποφάσισαν οι επισκέπτες να πληρώνουν για να έχουν την πολυτέλεια να χρησιμοποιούν την τεχνολογία στο σημείο αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου ξεναγών στο μνημείο τονίζει: «Η χρέωση για τη χρήση κινητών, τάμπλετ, GoPro και άλλων καμερών μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις και οργή στους τουρίστες, ειδικά τους ντόπιους».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, για κάθε τέτοια συσκευή, με την οποία θα μπαίνουν οι τουρίστες στην αρχαία πόλη των Μάγιας, θα πληρώνουν περίπου 2,5 δολάρια.

Αυτό το ποσό θα προστίθεται στα 3,30 δολάρια που κοστίζει το εισιτήριο.

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο το Tulum, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της χερσονήσου του Γιουκατάν, στο Μεξικό. Στις περιόδους αιχμής επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο ακόμα και 2000 άνθρωποι την ημέρα.

Το Tulum ήταν μια από τις τελευταίες πόλεις που κατασκεύασαν και κατοίκησαν οι Μάγιας. Άκμασε μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα και κατάφερε να επιβιώσει για περίπου 70 χρόνια μετά την έναρξη της κατάκτησης του Μεξικό από τους Ισπανούς.

Το 2015 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα την ώρα που έβγαζαν selfies, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν η κίνηση αυτή στο Μεξικό γίνεται για λόγους ασφαλείας.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook