Σε πλήρη εξέλιξη τα μέτωπα σε Λακωνία, Καρέα και Μαλακάσα

σε-πλήρη-εξέλιξη-τα-μέτωπα-σε-λακωνία-κ-269225

Με το πρώτο φως της ημέρας τα πρώτα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής άρχισαν τις ρίψεις νερού, προκειμένου να σβήσουν τα μέτωπα της φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Λακωνία, Καρέα και Μαλακάσα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην εξαπλωθούν οι πυρκαγιές.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν τόσο εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και οι κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι έμειναν ξάγρυπνοι όλη τη νύχτα υπό το φόβο να δουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα στο μέτωπο της Λακωνίας επιχειρούσαν 130 πυροσβέστες με 51 οχήματα και 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στον Υμηττό 70 οχήματα με 140 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο.

Στην Μακαλάσα 21 οχήματα με 65 πυροσβέστες και 25 άτομα πεζοπόρο.

Στη Νεμέα της Κορίνθου 14 οχήματα με 34 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο.

Στις 02.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου ξέσπασε μία νέα πυρκαγιά στο νησί της Σκύρου, όπου καίει δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 17 άνδρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από την φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δεν απειλούνται σπίτια ή κατοικημένες περιοχές.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει σε Ναύπλιο και Νέα Αρτάκη.

Δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι προκάλεσαν την καταστροφική φωτιά στον Υμηττό, εντοπίστηκαν από άνδρες της αστυνομίας και σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), καθώς ο καιρός, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους, ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιών.

Πηγή : real.gr

One thought on “Σε πλήρη εξέλιξη τα μέτωπα σε Λακωνία, Καρέα και Μαλακάσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook