Σε επιφυλακή ο Δήμος Χανίων ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

σε-επιφυλακή-ο-δήμος-χανίων-ενόψει-του-198348

kakokairia 1Ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων βρίσκονται και πάλι σε κατάσταση ετοιμότητας. Μετά από σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο και κατόπιν οδηγιών του Δημάρχου, κ. Τάσου Βάμβουκα, οι υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες είναι αρμόδιες για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καιρικών φαινομένων και την προστασία των πολιτών βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών. Παράλληλα ο Δήμαρχος Χανίων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική) για τον συντονισμό των ενεργειών.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στις κάτωθι υπηρεσίες:

Α. Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστικός Σταθμός

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28213 41799 και 6976622130 (κ. Σημαντηράκης Γιώργος) για περιστατικά πλημμυρών και άντληση υδάτων.

Β. Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6972021255 (κ. Διονύσης Παρασκάκης) και 6978007644 (κ. Άγγελος Τάπος) για κατολισθήσεις, προβλήματα με χαντάκια, ρείθρα κ.λπ.

Γ. Τμήμα Πρασίνου

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28213 41777-8 και 6989449487 (κα. Ζωή Εύδου) για περισυλλογή πεσμένων ή ετοιμόρροπων και επικίνδυνων δέντρων.

Δ. ΔΕΥΑΧ

Επίσης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη ΔΕΥΑΧ στα τηλέφωνα 28210 44444 για επικίνδυνες λακκούβες και απόφραξη φρεατίων στους δρόμους.

Παράλληλα ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. έχει, προληπτικά,  ενεργοποιήσει μηχανισμό εντοπισμού αστέγων συμπολιτών μας και έχει ήδη εξασφαλίσει χώρους προσωρινής φιλοξενίας τους ενόψει του ψύχους, που αναμένεται να πλήξει την περιοχή των Χανίων. Οι πολίτες οι οποίοι εντοπίζουν αστέγους μπορούν να επικοινωνούν στο 28213 41630, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σήμερα αλλά και την ημέρα των Θεοφανίων μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Χανίων, www.chania.gr, έχει αναρτηθεί ειδικός οδηγός (banner) προστασίας από πλημμύρες, με χρήσιμες οδηγίες για τους πολίτες.

zarpa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook