Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς

σε-εξέλιξη-η-συνάντηση-τσίπρα-σουλτς-208559

tsipras_soultzΣε εξέλιξη είναι εδώ και λίγα λεπτά η συνάντηση Μάρτιν Σουλτς και Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σουλτς έφτασε στις 2.30 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και ο έλληνας πρωθυπουργός κατέβηκε για να τον υποδεχτεί στα σκαλιά, υπό βροχή και χωρίς ομπρέλα. Οι δυο τους είχαν θερμό εναγκαλισμό και αστειεύτηκαν μεταξύ τους. Οπως φάνηκε ο κ. Σουλτς είπε κάτι στον κ. Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν φόραγε γραβάτα. Από την πλευρά του κ. Τσίπρα θα τεθούν τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η βιωσιμότητα του χρέους και η ανάγκη προώθησης μιας αμοιβαία επωφελούς πολιτικής για την ανάπτυξη και την απασχόληση. 
Μετά τη συνάντησή τους, θα κάνουν δηλώσεις.


Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση κυβερνητικές πηγές είχαν δηλώσει στο Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίζεται στο εξής ως ισότιμος εταίρος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Σουλτς. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το θέμα των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία χωρίς διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη των κρατών-μελών.



Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση προέταξε την αυτονόητη θέση της ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος και να λαμβάνεται υπόψη η θέση της.









Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook