Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ

σε-εκλογική-ετοιμότητα-ο-συριζα-67955

tsipras omilia syrizaΣε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που ποντάρει τώρα στην επιτυχία της αποψινής ανοιχτής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά, θέτοντας πλέον θέμα Δημοκρατίας στην χώρα. Δεν είναι τυχαίο το σύνθημα που επελέγη ως κεντρικό: «Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής-Να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία».

Στην πραγματικότητα, από την τελευταία ομιλία μίας «πορείας προς τον λαό» του Αλέξη Τσίπρα που ξεκίνησε προ διμήνου στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματός του, η σημερινή ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, λαμβάνει χαρακτήρα… πρώτης προεκλογικής ομιλίας του.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, εκτιμούν πως πολύ δύσκολα θα αποφευχθούν πλέον οι εκλογές, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα αυτό ουσιαστικά θα διακυβεύεται στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα… μετρά τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσέλευση πολιτών σε ομιλία στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί, άλλωστε, διαχρονικά το καλύτερο… βαρόμετρο για τα κόμματα, και από εκεί ο Αλέξης Τσίπρας θα κηρύξει «ανένδοτο» κατά της κυβέρνησης, ζητώντας εκλογές.

Έστω και αντιμετωπίζοντάς το ως… αφορμή, πάντως, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο κλείσιμο της ΕΡΤ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι με μία κίνησή του, κατήργησε το ευρωπαϊκό Δίκαιο και παραβίασε την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., εξοργίζοντας ως και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Χθες ακόμα, σε σχόλιό της η Κουμουνδούρου, επικαλείτο τον πρόεδρο της EBU και τις δηλώσεις του για «ισχυρό πλήγμα στη Δημοκρατία, τη Νομιμότητα και την Πολυφωνία», αλλά και τον διευθυντή του ΡΙΚ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «μέσα στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό του (…) παραβίασε διακρατική συμφωνία».

Με την ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, καταλόγιζε στον πρωθυπουργό ότι αντί για μεταρρυθμίσεις, το σχέδιό του είναι «πραξικόπημα, κατάλυση της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της Δημοκρατίας», δικαιολογώντας, έτσι, το γεγονός ότι η μόνη δύναμη που τον στήριξε ήταν η Χρυσή Αυγή.

Για «εκτροπή» θα κατηγορήσει και σήμερα τον Αντώνη Σαμαρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αναμένεται εκτός απροόπτου να αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα Προεδρικά Διατάγματα, καθώς και την περιορισμένη κατά πολύ λειτουργία της Βουλής.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook