Σε… δόσεις η επόμενη δόση | Τι αποφασίστηκε στο Eurogroup

σε-δόσεις-η-επόμενη-δόση-τι-αποφασίσ-135837

eurogroup 01aprΣε τρεις δόσεις με την πρώτη και μεγαλύτερη ύψους 6,3 δισ. να δίνεται στο τέλος Απριλίου και τις επόμενες δύο, ύψους 1 δισ., να δίνονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα επιμεριστεί η δόση των 8,3 δισ. € από τον EFSF προς την Ελλάδα, με τις δύο τελευταίες να περιλαμβάνουν προαπαιτούμενα.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το τέλος της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών στην Αθήνα.Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει κληθεί να φέρει εις πέρας, όπως το «άνοιγμα» των μεταφορών, των κλειστών επαγγελμάτων και της αγοράς ενέργειας. «Είμαστε ευτυχείς που ολοκληρώνουμε (την αξιολόγηση). Ήταν μία δύσκολη διεργασία άλλα το αποτέλεσμα ήταν θετικό», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο»

Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του Eurogroup στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πρόγραμμα στήριξης μετά το τέλος αυτού το καλοκαίρι.

«Καταγράφω την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να μην χρειαστεί άλλο πρόγραμμα. Κι εμείς θέλουμε να συμφωνήσουμε και με αυτή την πρόβλεψη και με αυτή την αισιοδοξία. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να πει κανείς το οτιδήποτε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω είναι πάρα πολύ σημαντικό εδώ και τώρα να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί στα πλαίσια του παρόντος προγράμματος. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά πρέπει να κάνει κάποια ακόμα, όλοι οι δείκτες όμως είναι θετικοί».

Ντάισελμπλουμ για το χρέος

Οσον αφορά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και της απομείωσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε: «Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία θα βγουν εφέτος και θα μας επιτρέψουν να έχουμε κάποιο συμπέρασμα. Θα τα έχουμε τέλος του μηνός και όταν θα τα έχουμε θα επανέλθουμε τότε και θα λάβουμε πολύ σοβαρά τα ερωτήματα τα οποία τίθενται αν θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα follow up, ποια θα είναι η μορφή του τι θα χρειαστεί και θα λάβουμε και σοβαρά υπόψη ποια είναι η εξέλιξη του χρέους, ποια η σταθερότητα και ποια η βιωσιμότητά του. Οχι τώρα, θα το κάνουμε τότε…».

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook