Σε απόγνωση οι τζιχαντιστές: Στερεύουν από παιδιά και ετοιμάζουν μαύρες νύφες | Photo

σε-απόγνωση-οι-τζιχαντιστές-στερεύου-299372

Η βίαιη ομάδα των τζιχάντ ISIS δεν δείχνει κανένα έλεος. Η απεγνωσμένη τους ανάγκη για όλο και περισσότερες βομβιστικές επιθέσεις τους έχουν οδηγήσει να εκπαιδεύουν τάγματα γυναικών στη Συρία.

Ακτιβιστές από την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων “η Συρία σφάζεται σιωπηλά” ισχυρίζονται οι τζιχαντιστές στην πόλη Raqqa έχουν στραφεί και εκπαιδεύουν γυναίκες με σκοπό τις φονικές επιθέσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μίας Αιγύπτιας στην οποία προσέφεραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και την υπόσχεση πως θα ‘πάει στον παράδεισο με τον άντρα της’, εάν γίνει μέλος του ISIS ως βομβιστής αυτοκτονίας. Αυτή είναι λοιπόν η νέα τακτική των τζιχαντιστών. Να πείθουν γυναίκες και να τις εκπαιδεύουν για να εκτελούν θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις, μιας και είναι λιγότερο πιθανό να κινήσουν τις υποψίες.

Η ομάδα ακτιβιστών ανέφερε, επίσης, ότι είναι απίθανο οι τζιχαντιστές να χρησιμοποιούν ξένες ‘νύφες Τζιχάντ’ από την περιβόητη Αλ-Khansaa, οι οποίες περιπολούν στους δρόμους της Raqqa. Πιστεύεται πως σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες από τη Βρετανία, μεταξύ των οποίων και η πρώην ροκ τραγουδίστρια Sally Jones.

Οι έφηβοι και τα μικρά παιδιά εξαντλούνται για αυτό και οι τζιχαντιστές αρχίζουν να προσεγγίζουν και να δημιουργούν το νέο τάγμα αυτοκτονίας. Η ομάδα των ακτιβιστών, ανέφερε επίσης πως μία γυναίκα γνωστή μόνο με το όνομα Farah, που είναι από τη Ragga, έγινε στόχος των τζιχαντιστών που την πλησίασαν λέγοντάς της πως ‘χρειάζεται προστασία η πόλη Ragga’. Της ανέφεραν πως ήταν μέρος του ‘καθήκοντος για την πόλη της.’

“Προσπαθούσαν να με πείσουν να συμμετάσχω στους τζιχαντιστές, αλλά αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι μου ζήτησαν να ταχθώ σε μια νέα ομάδα γυναικών, τάγμα του ISIS και η αποστολή μου δεν θα ήταν να πολεμήσω, αλλά για να πραγματοποιήσω μια αυτοκτονική πράξη στους εχθρούς του ISIS. Ο εχθρός δεν περιμένει ότι μία γυναίκα θα έκανε μία τέτοια επιχείρηση”, είπε η Fatah. Οι τζιχαντιστές είπαν επίσης στη Farah ότι η ομάδα θα “φροντίσει την οικογένειά της μετά το θάνατό της και θα δώσει μεγάλο ποσό χρημάτων πριν από την υλοποίηση της πράξης”.

αρχείο λήψης (39)

Πηγή: Newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook