Σε απεργιακό κλοιό από αύριο η χώρα

σε-απεργιακό-κλοιό-από-αύριο-η-χώρα-79325

apergiaΣτα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση για την κινητικότητα – Μέχρι Τετάρτη λουκέτο στους Δήμους- Τρίτη και Τετάρτη και στα νοσοκομεία- 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη – Πρόβλημα και με τα σκουπίδια

«Καυτή» θα είναι η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο, Δευτέρα, στο πεδίο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Υγείας θα συνθέσουν το απεργιακό δελτίο, υπό το φόβο ομαδικών παραιτήσεων των δημάρχων και το σοβαρό ενδεχόμενο να γεμίσουν με σκουπίδια τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στο δημόσιο για το πρόγραμμα κινητικότητας φαίνεται να παίρνει διαστάσεις επικές.

apergiaΛουκέτο στους Δήμους

Με σκουπίδια στις γειτονιές και λουκέτο στους δήμους έχει ήδη απειλήσει την κεντρική εξουσία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που δίνει πράσινο φως για απολύσεις στο Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας σε πολύ υψηλούς στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής τόνους απείλησε ούτε λίγο ούτε πολύ να μπει «φρένο» στην αποκομιδή των σκουπιδιών και να γεμίσουν με βουνά απορριμάτων οι γειτονιές.

Παράλληλα, από αύριο, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας οι δήμοι που αντιδρούν στην κινητικότητα έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους και ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές αλλά και έξω από τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που πρέπει να μαζεύονται τα απορρίμματα υποχρεωτικά για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Στους δρόμους ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Παραλύει» και η υγεία

«Ταφόπλακα» μπαίνει και στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, τόσο την Τρίτη 16 Ιουλίου, όσο και την Τετάρτη 24 Ιουλίου, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές της πρόνοιας έχουν κηρύξει 24ωρες απεργίες.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αν και φαίνεται προς στιγμήν ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα στέκονται δίπλα στους συναδέλφους και συνεργάτες τους, που απειλούνται με απόλυση.

ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι η συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, για τις 16 Ιουλίου, και η 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία στις 24 του ίδιου μήνα, είναι μόνο η αρχή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, την πλήρη αντίθεσή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει την απόλυση 100 οδοντιάτρων που απασχολούνται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκφράζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας αξιολόγηση του ρόλου των οδοντιάτρων και ανάκληση της απόλυσης τους, που τους οδηγεί «στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook