Σε «αναμμένα κάρβουνα» ολόκληρα τα Ανώγεια… Βγαίνει η απόφαση για τη δολοφονία του 23χρονου

σε-αναμμένα-κάρβουνα-ολόκληρα-τα-αν-701210

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την ένοπλη συμπλοκή στα Ανωγειανά Όρη στη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωη του ο 23χρονος κτηνοτρόφος. Οι πεντε εν ζωή συμμετέχοντες στο επεισόδιο είναι κατηγορούμενοι για την μεταξύ τους συμπλοκή που εκτιμάται οτι διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα μεσα στα οποία επεσαν πάνω από 20 πυροβολισμοί απο τέσσερα πιστόλια και ενα καλάσνικοφ από βολίδα του οποίου επεσε νεκρός ο Μανώλης.

Θυμίζουμε πως οι δύο εμπλεκόμενες οικογένειες έχουν συγγένεια μεταξύ τους ενώ μετά το φονικό όλα τα μέλη της μιας έχουν εγκαταλείψει τα Ανώγεια υπό το φοβο αντεκδικησης. Στα Δικαστήρια των Χανίων εδώ και έναν μήνα που εκδικάζεται η υπόθεση βρίσκονται δεκάδες συγγενείς αλλά και χωριανοί όπως και άνθρωποι που έχουν λειτουργήσει ως μεσάζοντες ανάμεσα στις δυο πλευρές. Η δίκη διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα.

Υπεράσπιση

Στην υπεράσπιση των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη ήταν αφιερωμένη η σημερινή έκτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Οι αγορευσεις των τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης ξεκίνησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν μετά τις 4:30 το μεσημέρι, με το Δικαστήριο να αποσύρεται για να συσκεφθεί επί της εισαγγελικής πρότασης.

Χθες Τρίτη, ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει ενοχή των δύο βασικών κατηγορουμένων, πατέρα και γιου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Αναλυτικότερα για τον 21χρονο γιο που κατείχε και χρησιμοποίησε το καλάσνικοφ, πρότεινε να κριθεί “ένοχος” για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Μανώλη Στρατάκη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά μονας και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο άλλων αδελφών. Πρότεινε ακόμα ενοχή για παράνομη οπλοχρησία, οπλοκατοχή ενώ σχολίασε ιδιαιτέρως αυστηρά την ύπαρξη του καλάσνικοφ, λέγοντας πως ο ισχυρισμός ότι το είχε για να σκοτώνει τα φουριάρικα κατσίκια, δεν αντέχει στη λογική.

Για τον πατέρα πρότεινε άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονια καθώς  και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή χωρίς να κάνει δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας που είχαν κατατεθεί από την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων και απορρίπτοντας το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχικής ορμής.

«Μεροληπτική και εσκεμμένη η πρόταση του Εισαγγελέα»

Αίσθηση στι δικαστήριο προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του δικηγόρου κ. Βέρρα που αποκάλεσε την εισαγγελική πρόταση μεροληπτική, αυθαίρετη και χωρίς κύρος προσθέτοντας ότι περιλαμβάνει μεροληπτική αξιολόγηση υπέρ της άλλης πλευράς.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, οι Στρατάκηδες συνεχίζουν και κρατούν ζωντανό το επεισόδιο καθώς κρατούν εξαφανισμένο «ένα σαραπενταρι πιστόλι το οποίο δςν ξέρουμε πώς και πότε θα χρησιμοποιηθεί». Ακόμα ο κ. Βερρας υποστήριξε πως ο ένας εκ των αδελφών, με τους πυροβολισμούς του είχε σκοπό να σκοτώσει είναι αστρική νομικά η πρόταση του Εισαγγελέα να μην του προσάψει ανθρωποκτόνο δόλο. Με την ίδια λογική, όπως είπε, θα έπρεπε το ίδιο κριτήριο να λειτουργεί και για τον πατέρα.

Τέλος υποστήριξε πως πρώτος πυροβόλησε ο Μανώλης Στρατάκης, επαναφέροντας τιν ισχυρισμό περί άμυνας που έχει απορρίψει ο Εισαγγελέας.

Πάντως η αγόρευση του κ. Βέρρα ξεπερασε κατα πολύ σε διάρκεια τη μια ωρα (ξεπέρασε και τις 2 ώρες) που είχε ζητηθεί ως παράκληση απο τον πρόεδρο προκαλώντας δυσφορία στο ακροατήριο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook