Σερί βραβείων και υποψηφιότητα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου για την ελληνική ταινία Copa-Loca

σερί-βραβείων-και-υποψηφιότητα-στα-ευ-597942

Έχοντας κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Μάιο στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες, το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά συνεχίζει το φεστιβαλικό του ταξίδι ανά τον κόσμο, συλλέγοντας βραβεία και διακρίσεις, αλλά και μία υποψηφιότητα για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία μικρού μήκους της χρονιάς.

Μετά τις διακρίσεις στο Σεράγεβο και τις Νύχτες Πρεμιέρας, η ταινία κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Festival du Nouveau Cinema στο Μόντρεαλ του Καναδά. Η διάκριση της ταινίας στο Festival du Nouveau Cinema, διοργάνωση που προκρίνει τις νικήτριες ταινίες στην διαδικασία προεπιλογής των βραβείων Όσκαρ, σημαίνει ότι είναι η ταινία συμπεριλαμβάνεται πλέον στους επιλέξιμους τίτλους για τις υποψηφιότητες των βραβείων του 2019.

Στο φεστιβάλ του Σεράγεβο, η ταινία εξασφάλισε επίσης αυτόματη υποψηφιότητα για την κατηγορία της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας Μικρού Μήκους στα φετινά Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου. Η νικήτρια ταινία ανάμεσα στις 15 συνολικά υποψηφιότητες θα αναδειχθεί στην τελετή απονομής που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Βερολίνο.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Copa-Loca, ενός εγκαταλελειμμένου καλοκαιρινού θερέτρου. Η Πωλίνα είναι το κορίτσι στην καρδιά της Copa-Loca. Όλοι νοιάζονται για εκείνη και εκείνη νοιάζεται για τους πάντες – με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Χρήστος Μασσαλάς γεννήθηκε το 1986, και σπούδασε Κινηματογραφική Θεωρία στο πανεπιστήμιο του Kingston στο Λονδίνο και Κινηματογράφο στο London Film School. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Λοκάρνο, το Τάμπερε, το BFI, το Σάο Πάολο, η Ουψάλα, η Θεσσαλονίκη και το Silhouette. Έχει επίσης κερδίσει καλλιτεχνικές υποτροφίες στη Σερβία και τη Νορβηγία. Αυτήν την περίοδο γράφει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, με τίτλο «Broadway».
Σε παραγωγή του Χρήστου Μασσαλά και συμπαραγωγή του Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη, και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το “Copa-Loca” θα ταξιδέψει μέσα στον Οκτώβριο στην Αργεντινή, την Γερμανία και την Σουηδία.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook