Σενάρια χωρίς αποτέλεσμα για το «Boeing 777»

σενάρια-χωρίς-αποτέλεσμα-για-το-boeing-777-131847

ptisi malaisiaΧωρίς κάποιο αποτέλεσμα συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού του «Boeing 777», των Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι για 7η συνεχόμενη ημέρα με τα «σενάρια», για το τι συνέβη τελικά στην μοιραία πτήση «MH370» από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, να δίνουν και να παίρνουν.  Έχουν ειπωθεί και έχουν ακουστεί άλλα τόσα για το τι απέγινε το μοιραίο αεροσκάφος.

Κυρίαρχο ρόλο στις έρευνες από τους Αμερικανούς

Οι Αμερικανοί αποκτούν κυρίαρχο ρόλο πλέον στις έρευνες μετά τη διάψευση από τις αρχές της Μαλαισίας ότι το αεροπλάνο πετούσε για περίπου τέσσερις ώρες μετά το τελευταίο στίγμα και όπως είχε μεταδώσει το απόγευμα της Πέμπτης το δίκτυο του Sky News.

Eντείνονται οι έρευνες στον Ινδικό ωκεανό

Tο Αμερικανικό πεντάγωνο έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση. Αμερικανικά στρατιωτικά πλοία και αεροπλάνα μετέχουν πλέον ενεργά στις έρευνες που διεξάγει η κυβέρνηση της Μαλαισίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, υπάρχουν ενδείξεις ότι το αεροπλάνο έχει πέσει στον Ινδικό Ωκεανό.

«Με βάση τις νέες πληροφορίες που υπάρχουν, οι οποίες δεν είναι κατ’ ανάγκη τελειωτικές… συζητάμε με τους εταίρους μας ποια διαθέσιμα μέσα να αναπτύξουμε» στην περιοχή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, Αμερικανοί αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας των αερομεταφορών βρίσκονται στην Κουάλα Λουμπούρ και εξετάζουν διάφορα ενδεχόμενα και σενάρια.

«Δεν είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για το τι συνέβη», είπε ο Κάρνεϊ, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους για περισσότερες διευκρινίσεις στο Πεντάγωνο και στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Στην περιοχή το καταδρομικό Uss Kidd

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο από τα δύο αμερικανικά πλοία που μετέχουν στην έρευνα, τα USS Kidd και USS Pinckney, το πρώτο, κατόπιν αιτήματος της Κουάλα Λουμπούρ, έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στα στενά της Μάλακας και να ερευνήσει τη δυτική πλευρά της περιοχής, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το USS Pinckney θα παραμείνει στον Κόλπο της Ταϊλάνδης όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν μέχρι στιγμής εάν θα συνεχίσει να συμμετάσχει στις έρευνες και μετά το τέλος της εβδομάδας.

Δορυφόρος έλαβε σήμα

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι έπιασαν ένα ασθενές ηλεκτρονικό σήμα από την πτήση 370 μετά την εξαφάνισή της, πριν από έξι ημέρες. Από τα σήματα αυτά ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί προς τα πού κατευθυνόταν το αεροπλάνο, ούτε σε τι κατάσταση βρισκόταν από τεχνικής άποψης.

Τα σήματα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι τα συστήματα εντοπισμού βλαβών του τζετ ήταν έτοιμα να επικοινωνήσουν με δορυφόρους, εφόσον χρειαζόταν. Δύο πηγές που ασχολούνται με την έρευνα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου επιβεβαίωσαν ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες Boeing και Rolls-Royce δεν έλαβαν δεδομένα από το τζετ μετά την τελευταία επαφή που έκαναν οι κυβερνήτες του.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής φάσης της πτήσης ελήφθη μόνο μία ενημέρωση, ανέφεραν. Τόσο η Boeing όσο και η Rolls-Royce απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

 

Πηγή : reala.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook