Σεμινάρια για το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων

σεμινάρια-για-το-πρόγραμμα-προαγωγής-289234

Έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ.

– Ποια είναι η φύση του φαινομένου εξάρτησης;

– Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;

– Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα εξάρτησης;

– Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια;

– Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

– Τι εμπειρία μας δίνουν οι άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επιτυχία;

Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις ο νέος κύκλος σεμιναρίου για συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, ο οποίος διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων ανθρώπων και έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Θα γίνουν τέσσερα δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.00-20.00, έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη γωνία, πίσω από τα Δικαστήρια) και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Προγράμματος 28210-23432 καθημερινά 9.00-20.00 έως την Παρασκευή 30 Οκτώβρη.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(Α.Π.Θ). Λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Χανίων. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους.

Εγγραφές στις Σχολές Γονέων του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων: Έως τις 7 Οκτωβρίου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων συνεχίζει απρόσκοπτα και φέτος το πρόγραμμα “Σχολές Γονέων” .

Στην έντονη «κοινωνική ανάγκη» των ημερών που διανύουμε, ο θεσμός της εκπαίδευσης της οικογένειας κρίνεται αναγκαίος.

Απώτερος στόχος η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε:

να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια,

να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους,

να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίηση του,

να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:

Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.

Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία.

Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών.

Aιτήσεις συμμετοχής από 23 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. Ενημερώνουμε τους γονείς ότι, υπάρχει δυνατότητα, εκτός από τα απογευματινά τμήμα της Σχολής γονέων που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα, και η δημιουργία πρωινών  τμημάτων  για όσους γονείς το επιθυμούν.

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π (Κυδωνίας 29) και στo τηλέφωνo 28213-41628. Υπεύθυνη του προγράμματος, είναι η κα. Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος.

Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων: Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 18:30 θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη από τον Νίκο Μπλαζάκη, ενώ μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου θα συνυπάρξουν με τους ηλικιωμένους και θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους.

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στις 18:30 η φιλόλογος-δημοσιογράφος,Βίκυ Κόλλια, στην κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Τρίτη ηλικία: το φως του χθες, φάρος του αύριο». Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη μικτή χορωδία και την ορχήστρα του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Χαλέπας υπό τη διεύθυνση του  Γιάννη Ν. Περάκη.

Εκδηλώσεις για την αστρονομία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων

Συνεχίζεται η “Έκθεση αστροφωτογραφίας και ουρανογραφίας” του Χρήστου Κοτσαύτη, η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων, στα Νεροκούρου, και εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την αστρονομία, με αφορμή την ανακήρυξη του 2015 από τον ΟΗΕ σε «Διεθνές Έτος Φωτός και Τεχνολογιών με βάση το Φως».

Η έκθεση θα  είναι επισκέψιμη από σχολικές τάξεις και εκπαιδευτικές ομάδες έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις..

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18.00 – 21.00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων, στο τηλ. 28210- 74764.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου Σχολικής Ζωής και τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.

ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων: Κάλεσμα εθελοντών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων για τη σχολική περίοδο 2015-2016 παρέχουν φύλαξη και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά σχολικής ηλικίας 6 έως 12 ετών, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12.00 έως τις 20.00.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται ευχάριστες και πρωτότυπες δράσεις αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, εκτός σχολικού ωραρίου, με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των εγγεγραμμένων παιδιών, με ατομικές δραστηριότητες αλλά και με οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων.

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων προσκαλεί εθελοντές που επιθυμούν να συμβάλλουν, προσφέροντας ένα μέρος από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους, στις δράσεις των Κέντρων, σε κάποιον από τους παρακάτω τομείς, συμπράττοντας με το προσωπικό των Κέντρων.

  1. Εικαστικά (εργαστήριο κεραμικής, ζωγραφικής Ψηφιδωτό, πηλός, κ.λ.π.).

2.Μουσικό Εργαστήρι: τραγούδι και εκμάθηση μουσικών οργάνων

  1. Θεατρικό Εργαστήρι: θεατρικές ικανότητες – θεατρικά παιχνίδια
  2. Εργαστήρι Χορού: εκμάθηση διαφόρων χορών

4.Ενισχυτική διδασκαλία

5 Χειροτεχνίες

  1. Περιβάλλον(Ανακύκλωση, Οικολογική Συνείδηση)

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εθελοντών θα γίνονται στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων (Οδός Καραΐσκάκη) από τις 28/9 έως 02/10 από τις 8πμ έως τις 3.30 μμ.

Εκτός λειτουργίας οι Φωτεινοί Σηματοδότες του κόμβου Ελ. Βενιζέλου – Μ. Κουνδουρου: Στις 28/9/2015

Από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Κυκλοφορίας ανακοινώνεται ότι οι φωτεινοί Σηματοδότες του Κόμβου Νο 13 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ) θα είναι εκτός λειτουργίας τη ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9-2015 λόγω υποχρεωτικής συντήρησης από τις 08.00 τις 13.00 (ή νωρίτερα σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook