Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν | 17 οι νεκροί | Photos

σεισμός-77-ρίχτερ-στο-αφγανιστάν-17-οι-νεκ-298475

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7.7 ρίχτερ σημειώθηκε στο βόρειο Αφγανιστάν και έγινε αισθητή τόσο στο Πακιστάν όσο και στη Β.Ινδία.

Τον τρόμο του εγκέλαδου έζησε η νότια Ασία στις 09:09 τοπική ώρα, όταν σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7.7 της κλίμακας ρίχτερ, διάρκειας μεγαλύτερης των δύο λεπτών, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα βουνά Hindu Kush, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στο κεντρικό Αφγανιστάν και το βόρειο Πακιστάν .Ο κόσμος τόσο στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμπάντ όσο και σε αυτή του Αφγανιστάν, Καμπούλ, έτρεχε έντρομος να απομακρυνθεί από τα κτίρια. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που η Καμπούλ αν και απέχει 254 χλμ από το επίκεντρό του, κουνήθηκε αρκετά με το φόβο να κυριεύει τους κατοίκους, όπως αναφέρουν τα πρώτα δημοσιεύματα.

Οπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός του Πακιστάν πριν λίγο, υπάρχουν 12 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα. Στους 5 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον Τύπο του Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, λίγα λεπτά μετά το σεισμό έγραψε χαρακτηριστικά «Μόλις ενημερώθηκα για το δυνατό σεισμό στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Ινδία. Προσεύχομαι για την ασφάλεια όλων.

Στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους έχοντας βγει στους δρόμους

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για τον 2ο μεγαλύτερο σεισμό μετά το 2005 όταν ο εγκέλαδος μεγέθους 7.6 είχε σκοτώσει περίπου 75.000 ανθρώπους στο Πακιστάν.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook