Σαρωτικές αλλαγές στα Σώματα Ασφαλείας | Ποιες οι νέες υπηρεσίες

σαρωτικές-αλλαγές-στα-σώματα-ασφαλεί-122779
  • astinomiaΔιαβάστε τις αλλαγές στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη Βουλή το σχέδιο νόμου. Ποια τα νέα τμήματα σε αστυνομία, πυροσβεστική και γενική γραμματεία.

Κατατέθηκε  στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τη ριζική αναδιάρθρωση του Υπουργείου, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Την παρουσίαση του νέου νομοσχεδίου έκαναν  ο υπουργός Νίκος Δένδιας και οι επιτελείς όλων των υπηρεσιών. Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «επανάσταση» στο θέμα της αστυνόμευσης και της εξυπηρέτησης του πολίτη το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει μεγάλες καινοτομίες και στηρίζεται στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, την κατάργηση της γραφειοκρατίας, την εξοικονόμηση δαπανών και την ψηφιοποίηση με βάση τη νέα τεχνολογία για να γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές όλες οι υπηρεσίες.

Στις βασικές του γραμμές το νομοσχέδιο προβλέπει την αποδέσμευση του υπουργείου από την Αστυνομία, που θα είναι πλέον ένας καθαρά πολιτικός οργανισμός με συνδετικό κρίκο μια γενική διεύθυνση.

Επίσης για την Αστυνομία προβλέπεται η κατάργηση του Αρχηγείου με τη σημερινή του μορφή και η αντικατάστασή του με ένα επιτελείο που θα επιβλέπει τρεις βασικούς και αυτόνομους κλάδους. Τον κλάδο Τάξης, τον κλάδο Ασφάλειας, που οργανώνεται στα πρότυπα του FBI και τον κλάδο Αλλοδαπών και προστασίας των Συνόρων.

Αλλαγές προβλέπονται και για την Πυροσβεστική που θα είναι ουσιαστικά επιχειρησιακός βραχίονας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Το όλο εγχείρημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, μειώνει τις δομές κατά 43% στην Αστυνομία, όπου θα υπάρξουν συγχωνεύσεις τμημάτων, κατά 30% στην Πυροσβεστική και κατά 36% στη ΓΓΠΠ.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook