Σαμαράς προς ΣΕΤΕ: Ρίξτε τις τιμές στα νησιά

σαμαράς-προς-σετε-ρίξτε-τις-τιμές-στα-ν-140228

samaras5Την ολική επαναφορά στην κυβερνητική καθημερινότητα θέλει να σηματοδοτήσει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά τις διπλές εκλογές και την δεκαπενθήμερη αναμονή του ανασχηματισμού που «πάγωσαν» το κυβερνητικό έργο.

Δίνοντας το παράδειγμα προς του υπουργούς του παλαιούς και νέους ο κ. Σαμαράς δημοσιοποίησε ότι χθες παρενέβη στο θέμα των υψηλών τιμών στον τουρισμό ενώ ζήτησε και την αποπομπή του κ. Δαραβίγκα από το ΚΕΘΕΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και σύμφωνα με πληροφορίες του τόνισε ότι ο τουρισμός πάει καλά και πως πρέπει να τον διαφυλάξουμε και να τον διατηρήσουμε σε εξίσου υψηλά επίπεδα και φέτος και τις επόμενες χρονιές. Επ’ αυτού του ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα υψηλών τιμών στα νησιά μας.

Από σήμερα αρχίζει να υποδέχεται ξένους ηγέτες στο πλαίσιο της προσέλκυσης των ξένων επενδύσεων και ενίσχυσης της διακρατικής οικονομικής συνεργασίας.

Σήμερα υποδέχεται τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

Την Δευτέρα θα έχει επαφές στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Αζερμπαιτζάν Αλίεφ που θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Βασικό θέμα στην ατζέντα των δύο αντρών θα είναι τα ενεργειακά και ήδη έχουν κλείσει δύο μεγάλες συμφωνίες για τον αγωγό ΤΑΠ αλλά και για τη ΔΕΣΦΑ. Την επόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάγκ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Το Πεκίνο έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται έντονα για νέες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κινέζος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και την Κρήτη καθώς ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι στο Ηράκλειο.

Ενδιαμέσως την επόμενη Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Πορτογαλία όπου θα είναι ομιλητής σε συνεδρίαση ομάδας εργασίας του ΕΛΚ. Στη Λισαβόνα θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πέδρο Κοέλιο, ενώ στην εκδήλωση θα παρεβρεθούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν.

Ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει τέρμα στην εκλογική παρένθεση και να αξιοποιήσει το καλοκαίρι για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Προς τούτο και η σύσταση στους υπουργούς του «δουλειά, δουλειά, δουλειά» και η αναφορά του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ότι τους θέλει διαθέσιμους 24 ώρες και 365 ημέρες τον χρόνο.

Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο διαρρέει ότι ήδη επεξεργάζεται μείωση στην φορολογία στο πλαίσιο της δέσμευσης του πρωθυπουργού ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει οδικό χάρτη. Αν και το Μέγαρο Μαξίμου το απορρίπτει ως επιλογή γνωρίζει ότι το ενδεχόμενο εκλογών στο προσεχές εξάμηνο είναι ανοικτό. Εάν η προεδρική πλειοψηφία δεν προκύψει από τους ανεξάρτητους βουλευτές τότε δεν αποκλείεται να επιλέξει την στιγμή της προσφυγής στις κάλπες προκειμένου η χώρα να μην είναι σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η συμφωνία για την διαχείριση του χρέους μπορεί να αποτελέσει όπλο για την κυβέρνηση σε συνδυασμό με το δίλημμα ποιος είναι ο κατάλληλος να οδηγήσει την χώρα στην μετά-μνημονιακή εποχή της ανάπτυξης. Φυσικά για να φθάσει μέχρι εκεί θα πρέπει να περάσει μία σειρά δυσκολίες από τα προαπαιτούμενα που ακόμη εκκρεμούν όπως η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η εκποίηση αιγιαλών, η πώληση της ΕΥΔΑΠ, το σπάσιμο και η ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ. Φυσικά η κυβέρνηση αποκρύπτει ή υποβαθμίζει τα δύσκολα ζητήματα -αφού άλλωστε έχει την ευχέρεια των θερινών τμημάτων στην βουλή- και επικεντρώνει στην «κοσμογονία επενδύσεων και στην τουριστική έκρηξη που αναμένεται». Οι βουλευτές πάντως του κόμματος είναι πιο επιφυλακτικοί. Είναι πολλοί εκείνοι που θεωρούν ότι η ΝΔ έχασε καθαρά και όσο ο κ. Σαμαράς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα απλώς επιταχύνει την πορεία της ΝΔ προς την περαιτέρω συρρίκνωση όπως συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook