Σήμερα η πιο μεγάλη καντάδα στα Ανώγεια

σήμερα-η-πιο-μεγάλη-καντάδα-στα-ανώγει-85537

 

Στην ιστορική Πλατεία των Ανωγειανών Ηρώων θα γίνει το καλωσόρισμα και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων

kantada anogeiaΜε αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, στα ιστορικά Ανώγεια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της κωμόπολης, την Κυριακή 11 Αυγούστου οργανώνει την πιο μεγάλη καντάδα που έγινε ποτέ στην Κρήτη.

Περισσότεροι από 500 χορευτές από όλη την Κρήτη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι και 38 συγκροτήματα θα σμίξουν στ΄Ανώγεια της αντίστασης και του πολιτισμού για να τιμήσουν τους διαχρονικούς αγώνες των Κρητών για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία.

Τα συγκροτήματα με τους οργανοπαίχτες από όλη την Κρήτη έχουν δώσει ραντεβού στις 3.30 μ.μ. στις δυο εισόδους του χωριού.

Χανιώτες και Ρεθεμνιώτες θα μπουν στ΄Ανώγεια από την νοτική είσοδο, ενώ οι Ηρακλειώτες με τους Λασιθιώτες από τη βορινή.

Διασχίζοντας τα σοκάκια των Ανωγείων, τα χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, τραγουδώντας και χορεύοντας θα συναντηθούν όλοι μαζί στην Πλατεία Αρμί.

Στην ιστορική Πλατεία των Ανωγειανών Ηρώων θα γίνει το καλωσόρισμα και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Αμέσως μετά όλοι μαζί θα ανηφορίσουν για το εθνικό στάδιο Ανωγείων, όπου 500 χορευτές, ανάμεσα τους και ομογενειακά χορευτικά συγκρότημα από την Αυστραλία, θα αναδείξουν την Κρήτη των αγώνων, της ιστορίας και της παράδοσης.

Τα συγκροτήματα θα παρουσιάσουν τους αντιπροσωπευτικούς χορούς κάθε νομού και στο τέλος 500 χορευτές θα χορέψουν όλοι μαζί τους πέντε πιο γνωστούς χορούς της Κρήτης.

Την πρώτη Παγκρήτια Καντάδα και το πρώτο Παγκρήτιο Φεστιβάλ χορού θα στηρίξουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Σκουλάς, Νικηφόρος Αεράκης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Γιώργης Παπαδάκης, Στέλιος Μπικάκης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Αντώνης Μαρτσάκης, Μανώλης Κονταρός, Μανώλης Αλεξάκης, Δημήτρης Σγουρός.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος και το Δήμο Ανωγείων.

 

Πηγή: anogh

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook