Σάλος στη Γερμανία για τρεις παίκτες της Εθνικής που συναντήθηκαν με τον Ερντογάν

σάλος-στη-γερμανία-για-τρεις-παίκτες-τ-689898

Την…έξοδο από την «Εθνική Γερμανίας» δείχνουν Γερμανοί πολιτικοί και χρήστες των social media στους ποδοσφαιριστές, Μεσούτ Οζίλ, Σενκ Τοσούν και Ιλκάι Γκουντογκάν, τουρκικής καταγωγής, που συναντήθηκαν χθες με τον Σουλτάνο του Βοσπόρου στο Λονδίνο. Αλλά και το Twitter «βουίζει» για το θέμα.

«Πηγαίνετε να παίξετε ποδόσφαιρο με τον Ερντογάν», λέει ένας χρήστης. «Ντροπή σας», λέει άλλος χρήστης. «Πάρτε όλους τους ξένους από την Εθνική Ομάδα», υποστηρίζει ένας ακόμη.

Τρεις  παίκτες συναντήθηκαν χθες με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ξενοδοχείο «Four Seasons» του Λονδίνου και του έκαναν δώρο φανέλες της Εθνικής Γερμανίας με την υπογραφή τους.

Σημειώνεται ότι ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας επισκέφθηκε το Λονδίνο στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, αφού στις 24 Ιουνίου οι Τούρκοι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες.

Την ώρα που ο επικεφαλής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB) Ράινχαρντ Γκρίντελ ασκεί άμεσα σκληρή κριτική και ο μάνατζερ της Εθνικής Γερμανίας Όλιβερ Μπίρχοφ υποστηρίζει ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα με τους παίκτες, πολλοί Γερμανοί πολιτικοί, απ’ όλα τα κόμματα, εκτόξευσαν πυρά εναντίον τους. Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το περιστατικό, ο Μπίρχοφ εκτιμά ότι «οι παίκτες δεν συνειδητοποίησαν τη σημασία και το συμβολισμό της φωτογραφίας, αλλά φυσικά και αποδοκιμάζουμε αυτή την ενέργεια και θα το συζητήσουμε μαζί τους».

«Αυτό που έκαναν αυτοί οι τρεις είναι απίστευτο, αυτά δεν γίνονται. Περιμένω και από τους παίκτες να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι αποστασιοποιούνται. Ενέδωσαν στο φθηνό σόου προπαγάνδας για έναν απολυταρχικό ηγεμόνα», δήλωσε ο πρώην αρχηγός των Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ, επίσης τουρκικής καταγωγής.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook