Σάλος στη Γαλλία | Υπό κράτηση ο Σαρκοζί

σάλος-στη-γαλλία-υπό-κράτηση-ο-σαρκοζί-110232

nicolas-sarkozyΟ πρώην πρόεδρος της Γαλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση, το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τις 26 Φεβρουαρίου, είναι στο επίκεντρο των δικαστικών ερευνών για τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, στην εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2007, ο Σαρκοζί είχε δεχθεί χρήματα από τον Μουαμάρ Καντάφι.

To αυτοκίνητο που μετέφερε τον Σαρκοζί

Ο Σαρκοζί κατά την άφιξη του στην υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς

Χθες, τέθηκε υπό κράτηση και ο συνήγορός του Τιερί Ερτζόγ, καθώς φέρεται να πλησίασε τους ανακριτές της υπηρεσίας καταπολέμησης διαφθοράς, που χειρίζονται την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής και τους ζήτησε να του αποκαλύψουν τις συζητήσεις τους για την πορεία των ερευνών τους.

Ο γαλλικός νόμος δίνει δικαίωμα στους ανακριτές να κρατήσουν για 48 ώρες τον πρώην πρόεδρο και τον δικηγόρο του, πριν τον αφήσουν ελεύθερο ή του απαγγείλουν κατηγορίες.

Το σκάνδαλο παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς είναι η πρώτη φορά που τίθεται υπό κράτηση πολιτικός άνδρας που έχει περάσει από το ανώτατο αξίωμα του προέδρου. Η έρευνα εξετάζει εάν ο Σαρκοζί προσπάθησε, μέσω των υπόλοιπων εμπλεκόμενων, να αποκτήσει πληροφορίες γύρω από εν εξελίξει δικαστική έρευνα και να επηρεάσει την έκβασή της. Οι αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Σαρκοζί προσέφερε στον Αζιμπέρτ ως αντάλλαγμα την τοποθέτησή του στο Μονακό.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook