Σάλος με απάντηση περιοδικού σε θύμα βιασμού: «Nα είσαι ευγνώμων που φόρεσε προφυλακτικό»

σάλος-με-απάντηση-περιοδικού-σε-θύμα-β-457764

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο εφηβικό περιοδικό Τeenager, το οποίο φέρεται να προωθεί την θυματοποίηση στις περιπτώσεις βιασμού.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια έφηβη έστειλε ένα γράμμα στη στήλη «Dear Kelly» του περιοδικού Τeenager της Σιγκαπούρης προκειμένου να μοιραστεί την τραυματική εμπειρία που έζησε με το αγόρι της, η οποία κατέληξε σε βιασμό αλλά και να ζητήσει συμβουλές από την ειδικό. H απάντηση ωστόσο που ήρθε απ’ την Kelly Chopard, σόκαρε τους πάντες.

Το κορίτσι περιγράφοντας τη συνάντηση με το αγόρι της έγραφε τα εξής: «Ξεκινήσαμε να χορεύουμε. Είχα πιει πολύ κρασί και δεν μπορούσα να διαμαρτυρηθώ. Το επόμενο πρωί δεν θυμόμουν τίποτα. Μόνο όταν άκουσα εκείνον να μου λέει «δεν το γνώριζα ότι δεν είχες άλλες σεξουαλικές εμπειρίες» κατάλαβα πραγματικά τι είχε συμβεί».

Η Kelly Chopard από την πλευρά της δεν προσπάθησε να παρηγορήσει ή να στηρίξει το κορίτσι για την άσχημη αυτή εμπειρία, αλλά αντίθετα δεν δίστασε να την κατηγορήσει ανοιχτά. «Του έδωσες την εντύπωση πως είσαι εντάξει με όλα! Δέχτηκες το κρασί, χόρευες. Ειλικρινά δεν μπορώ να τον κατηγορήσω ότι παρεξήγησε την κατάσταση».

Και δεν τελειώνει εδώ. Η συντάκτρια του πιο δημοφιλούς περιοδικού της Σιγκαπούρης, χαρακτήρισε την κοπέλα «ανόητη» και «άπειρη» ενώ συνέχισε λέγοντας «Πρέπει να είσαι ευγνώμων που το αγόρι πήρε προφυλάξεις και δεν έμεινες έγκυος ή δεν κόλλησες κάποιο ΣΜΝ».

Το άρθρο αυτό προκάλεσε έντονο θυμό ανάμεσα στους αναγνώστες, οι οποίοι δεν δίστασαν να καταφερθούν εναντίον της Kelly Chopard.

«Η συμβουλή της είναι αντιεπαγγελματική και ελεεινή» ανέφεραν κάποιοι χρήστες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι η Chopard ενισχύει τα αισθήματα ενοχής των θυμάτων βιασμού με την απάντησή της.

Η ίδια θέλοντας να υπερασπιστεί τον εαυτό της δήλωσε πως «κανένας δεν στεναχωριέται περισσότερο από μένα, για ότι συνέβη στην κοπέλα» εξηγώντας πως πρόκειται για μία μεγάλη παρεξήγηση.

Στους ίδιους ρυθμούς κινήθηκε και το ίδιο το περιοδικό, που με επίσημη ανακοίνωση τάχθηκε στο πλευρό της συντάκτριας υπογραμμίζοντας ότι

«Το άρθρο στοχεύει στο να προστατέψει τα ευάλωτα κορίτσια που δεν μπορούν να καταλάβουν το ρίσκο που παίρνουν μπαίνοντας σε τέτοιες καταστάσεις, παρότι γνωρίζουν ποιες μπορεί να ειναι οι πιθανές συνέπειες».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook