Σάλος για το βιβλίο που υποστηρίζει ότι ο Ιησούς είχε σχέση με την Μαρία Μαγδαληνή

σάλος-για-το-βιβλίο-που-υποστηρίζει-ότ-184059

jesus_mariaΣήμερα κυκλοφόρησε στο Λονδίνο, ένα βιβλίο, στο οποίο οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι διαθέτουν νέα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, με την οποία είχαν αποκτήσει παιδιά, μία αμφιλεγόμενη θέση που αμφισβήτησε αμέσως η Εκκλησία.

Οι συγγραφείς του «Lost Gospel» έχουν βασιστεί στη μετάφραση ενός χειρογράφου με τίτλο «Ιωσήφ και Ασενέθ» το οποίο χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και φυλασσόταν στη Βρετανική Βιβλιοθήκη, όπως επίσης και σε 2 επιστολές.

Σύμφωνα με την Σίμκα Τζοκομπίβιτσι, μια δημιουργό ντοκιμαντέρ και τον Καναδό πανεπιστημιακό Μπάρι Γουίλσον, ο Ιωσήφ που αναφέρεται στο χειρόγραφο είναι στην πραγματικότητα ο Ιησούς.

Την θέση αυτή επέκρινε αμέσως η Αγγλικανική Εκκλησία, την ώρα που ο Ντιαρμέντ Μακούλοκ, ένας καθηγητής εκκλησιαστικής ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που απάντησε σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι όσα υποστηρίζονται βασίζονται σε μια «λανθασμένη ανάγνωση» του χειρογράφου.

Ο συγγραφέας Μπάρι Ουίλσον κατήγγειλε από την πλευρά του μια κριτική που καθοδηγεί ο «θρησκευτικός προστατευτισμός» σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

lost-gospel

layout.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook