Σάλος από το «φάουλ» Σκορδά για το θέμα της άρσης του παγώματος στους πλειστηριασμούς

σάλος-από-το-φάουλ-σκορδά-για-το-θέμα-22202

maximouΣυναγερμός σήμανε στο Μαξίμου όταν πληροφορήθηκαν την απάντηση που έδωσε ο Θανάσης Σκορδάς στην ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την οποία άνοιγε για πρώτη φορά θέμα άρσης του παγώματος στους πλειστηριασμούς.

Ο εκνευρισμός μεταξύ των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά ήταν διάχυτος και με «διαρροές» άρχισαν να παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, διαρρηγνύοντας τα ιμάτια τους πως δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης και πως «αυτή η πρόταση είναι άκαιρη».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης πήρε στο τηλέφωνο τον Θανάση Σκορδά και του ζήτησε να ανασκευάσει. Μέσα σε λίγη ώρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα διευκρινιστική δήλωση προσπαθώντας να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί.

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναδίπλωση Σκορδά για τους πλειστηριασμούς

Συνομιλητές του πρωθυπουργού διαψεύδουν κατηγορηματικά τις πληροφορίες που ήθελαν τον Θανάση Σκορδά να παίζει τον ρόλο του «λαγού» παραμονές της άφιξης του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν στο Real.gr πως «δεν είναι δυνατόν την ημέρα που η κυβέρνηση φέρνει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο για την ανακούφιση των δανειοληπτών να γίνονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις».

Ωστόσο η τρόικα στην προηγούμενη επίσκεψη της στην χώρα μας στις συσκέψεις που είχε με το οικονομικό επιτελείο είχε θέσει το επίμαχο θέμα καθώς όπως υποστήριξαν το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ ισχύει εδώ και 6 χρόνια. Ένα αίτημα που δεν αποκλείεται να θέσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα τα όσα είπε ο Θ. Σκορδάς προκάλεσαν και την άμεση αντίδραση των δύο κυβερνητικών εταίρων. Μάλιστα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης έκανε λόγο για άστοχες δηλώσεις «την ώρα που η ανεργία συνεχίζει να κινείται ανοδικά δεν πρέπει με άστοχες και άκαιρες δηλώσεις να πυροδοτούνται σενάρια ανασφάλειας στους πολίτες».

 

Πηγή : real.gr

One thought on “Σάλος από το «φάουλ» Σκορδά για το θέμα της άρσης του παγώματος στους πλειστηριασμούς

  1. ΑΝΤΩΝΗ,ΠΑΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΥΩ. ΕΙΣΤΕ ΗΜΙΘΕΟΙ.[ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΓΑΠ]..ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΘΕΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ [ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ] ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ,ΜΕΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ…ΕΤΣΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ…ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΧΑΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ…. ΚΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook