Ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβάτες συνετρίβη στο Σινά

ρωσικό-αεροσκάφος-με-224-επιβάτες-συνετρ-300000

Ένα ρωσικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 224 άτομα, κυρίως Ρώσους τουρίστες, συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Σινά.

Παρά τις συγκεχυμένες πληροφορίες που υπήρξαν αρχικά για την τύχη του αεροσκάφους και των επιβατών του, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα τη συντριβή του. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, συγκαλείται υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο, ένα Airbus A-321, ανήκε στην εταιρεία Kogalymavia -μια μικρή εταιρεία με έδρα τη δυτική Σιβηρία- και εκτελούσε την πτήση 7K9268, από το τουριστικό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη.

Οι πρώτες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με το αεροπλάνο της Kogalymavia ανέφεραν ότι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 23 λεπτά αφότου απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ.

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε στη Χερσόνησο του Σινά

ptisi neo g

Ωστόσο, την ώρα που ρωσικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η πτήση 7K9268 συνετρίβη, υπήρχαν αναφορές από την Αίγυπτο ότι το αεροσκάφος είχε εντοπιστεί και πως όλοι οι επιβάτες του ήταν καλά στην υγεία τους, πληροφορίες οι οποίες διαψεύστηκαν λίγα λεπτά αργότερα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.

Μάλιστα, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανέφεραν νωρίτερα ότι λίγη ώρα μετά την απογείωσή του και αμέσως μόλις βγήκε από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροπλάνο επικοινώνησε με την τουρκική υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας, ενώ Ρώσος αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο Ria Novosti ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε κοντά στην Κύπρο και όχι στο Σινά.

sina aeropls ddΟ εναέριος χώρος πάνω από την Χερσόνησο, την ώρα που το αεροσκάφος «χάθηκε»

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς προκάλεσε το νέο δυστύχημα με το αεροπλάνο που μετέφερε 217 επιβάτες -μεταξύ των οποίων 17 παιδιά- και επταμελές πλήρωμα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook