Ρωσία-Ουκρανία συμφώνησαν σε ανακωχή στην Κριμαία μέχρι τις 21 Μαρτίου

ρωσία-ουκρανία-συμφώνησαν-σε-ανακωχή-129620

rosoi krimaiaΣημειώνεται ότι η 21η Μαρτίου είναι η ημερομηνία, όπου πιθανότητα θα υπογραφεί εμπορική συμφωνία εταιρικής σχέσης Ουκρανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε συμφωνία για ανακωχή στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου φέρονται να κατέληξαν τα υπουργεία Άμυνας της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Άμυνας.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν θα λάβουν δράση κατά του στρατού της Ουκρανίας στην Κριμαία κατά την περίοδο αυτή, είπε στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι η 21η Μαρτίου είναι η ημερομηνία, όπου πιθανότητα θα υπογραφεί εμπορική συμφωνία εταιρικής σχέσης Ουκρανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αποτελέσει εμβάθυνση των σχέσεων της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με τους «28».

Η άρνηση υπογραφής συμφωνίας εμπορικής και τελωνειακής σύνδεσης Ουκρανίας – Ε.Ε. από πλευράς του φιλορωσικού καθεστώτος Γιανουκόβιτς το Νοέμβριο του 2013 έγινε η αφορμή για την πολιτική κρίση των τελευταίων μηνών, που οδήγησε σε ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρας και ρωσική εισβολή στην Κριμαία.

πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook