Ρωσία: Η υπαναχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τη Συρία είναι «στρατηγικό λάθος»

ρωσία-η-υπαναχώρηση-των-ηπα-από-τη-συμφ-435413

Η αποχώρηση τις αμερικανικής πλευράς από τις συμφωνίες με τη Ρωσία για τη Συρία της 9ης Σεπτεμβρίου, θα αποτελούσε «μέγα στρατηγικό λάθος», τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Μέχρι στιγμής δεν μας ενημέρωσε κανείς, γραπτώς, για κάτι τέτοιο αν και μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν οτιδήποτε, εξηγεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, ο Ρώσος υφυπουργός εκτιμά ότι αυτή την περίοδο «στις ΗΠΑ υπάρχουν θέματα που δεν έχουν σχέση με την κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτή αλλά που, δυστυχώς, κυριαρχούν. «Δηλώνω ξεκάθαρα ότι οι συμφωνίες μπορούν να υποστούν σε παραπέρα επεξεργασία και να υλοποιηθούν, αλλά το κύριο είναι κατά πόσο η αμερικανική πλευρά θα δείξει ετοιμότητα προς διπλωματική λύση ή αν έχει ήδη απορρίψει μια τέτοια εξέλιξη».

Νωρίτερα η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ επιδείξουν ανοικτή επιθετικότητα αναφορικά με τη Δαμασκό και τη συριακή ηγεσία, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «τρομερές τεκτονικές δονήσεις» στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook