Ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ το 2016!

ρεκόρ-θανάτων-και-εισαγωγών-σε-μεθ-το-2016-346595

Ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων και εισαγωγών σε ΜΕΘ, την τελευταία πενταετία, εξαιτίας της γρίπης, καταγράφηκε φέτος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αποδίδει βαρύτατες ευθύνες στο υπουργείο Υγείας, για σωρεία παραλείψεων που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα.

Παραθέτοντας τα στοιχεία που καταγράφηκαν φέτος, ο ΙΣΑ τόνισε ότι από την αρχή της επιδημίας, μέχρι σήμερα, έχασαν τη ζωή τους 185 άτομα και 403 άτομα νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, 111 ασθενείς κατέληξαν και 233 νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ.

Την περίοδο 2013-2014, 145 κατέληξαν ενώ 330 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Την περίοδο 2012-2013, κατεγράφησαν 43 θάνατοι και 108 εισαγωγές σε ΜΕΘ, ενώ την περίοδο 2011-2012 οι θάνατοι ήταν 54 και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ 121.

Ο ΙΣΑ απέδωσε το παραπάνω θλιβερό ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής, στους παρακάτω λόγους:

είναι η μοναδική χρονιά που δεν έγινε το φθινόπωρο, η επιβεβλημένη εκστρατεία ενημέρωσης των ομάδων υψηλού κινδύνου, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Το αποτέλεσμα είναι ότι φέτος ο πληθυσμός είχε τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη από κάθε άλλη χρονιά.

δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης.

Τα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες παραμένουν ακέφαλα, χωρίς διοικήσεις, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε η επιδημία.

Πηγή: healthmag.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook