Ρέθυμνο | Ξυλοκόπησαν υπαλλήλους καθαριότητας

ρέθυμνο-ξυλοκόπησαν-υπαλλήλους-καθα-150898

aporrimmatoforoΣε μεροκάματο του… τρόμου εξελίχτηκε η βάρδια τα ξημερώματα του Σαββάτου για 3 υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνου… Ενώ οι υπάλληλοι έκαναν τη δουλειά τους, μαζεύοντας τα σκουπίδια, δέχτηκαν παντελώς αναπάντεχα επίθεση από 3 νεαρούς. Μάλιστα, την πρώτη επίθεση ξυλοδαρμού ακολούθησε και δεύτερη λίγο αργότερα, χωρίς κανείς να καταλάβει το λόγο.

Τελικά, όπως είπαν οι ίδιοι οι νεαροί στο δήμαρχο Ρεθύμνου κατά την δημόσια συγνώμη τους, δεν υπήρχε κάποιος λόγος! Οι ίδιοι απέδωσαν το συμβάν στη κακιά στιγμή και στο αλκοόλ. Ζήτησαν συγνώμη από τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο απορριμματοφόρο του Δήμου, το οποίο και αυτό πλήρωσε τη μανία τους…

Το χρονικό

Αναλυτικότερα, το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνου Γιώργο Φωτάκη, λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Μασταμπάς του Ρεθύμνου. Το απορριμματοφόρο είχε σταματήσει την ώρα εκείνη στην οδό Κονδυλάκη, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων διαδρομών αποκομιδής των απορριμμάτων.

Πίσω από το απορριμματοφόρο ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί, άγνωστοι στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας.

Θυμωμένοι, έξαλλοι και εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, οι νεαροί κατέβηκαν από το αυτοκίνητό τους και χωρίς να προκληθούν, αλλά και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, επιτέθηκαν στους δύο υπαλλήλους του απορριμματοφόρου, τους οποίους άρχισαν να ξυλοκοπούν, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές και στο απορριμματοφόρο.

Δεύτερη επίθεση

Οι δημοτικοί υπάλληλοι κατάφεραν να διαφύγουν, μετέβησαν αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να υποβάλουν μήνυση κατά των τριών ατόμων. Ανέφεραν όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου των δραστών και τα χαρακτηριστικά τους, όμως δε θέλησαν να δώσουν συνέχεια.

Κατόπιν πήγαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στο ίδιο σημείο για να τελειώσουν τη δουλειά της αποκομιδής των απορριμμάτων. Έκπληκτοι και σοκαρισμένοι οι ίδιοι βρέθηκαν φάτσα-κάρτα πάλι με τους ίδιους θερμόαιμους νεαρούς, οι οποίοι τους επιτέθηκαν ξανά, για δεύτερη φορά!

Τότε οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, αν και δε θέλησαν να υποβάλουν μήνυση. Ωστόσο, ενημέρωσαν το δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος έψαξε να μάθει τα στοιχεία των νεαρών.

Ζήτησαν συγνώμη από τους εργαζόμενους

Εντωμεταξύ, στο Δημαρχείο μετέβη ο πατέρας ενός εκ των δραστών, ο οποίος κανόνισε να γίνει μια συνάντηση μεταξύ των θερμόαιμων νεαρών και των εργαζομένων. Όπερ και εγένετο. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δημάρχου και εκεί δόθηκαν οι εξηγήσεις. Οι νεαροί αναγνώρισαν το λάθος τους, ζήτησαν συγνώμη για την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Απέδωσαν τη πράξη τους στο αλκοόλ που είχαν καταναλώσει και δεσμεύτηκαν ότι θα πληρώσουν από την τσέπη τους τις ζημιές που προκάλεσαν στο απορριμματοφόρο, με το επεισόδιο να λήγει, όπως φαίνεται, κάπου εκεί.

 

Πηγή : neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook