Ρέθυμνο | Κοσμήματα στη «ζούλα» είχε 42χρονος ενεχυροδανειστής

ρέθυμνο-κοσμήματα-στη-ζούλα-είχε-42χ-75613

kosmimata 1Κοσμήματα και όχι μόνο των οποίων η προέλευση δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογηθεί είχε στην κατοχή του ένας 42χρονος που συνελήφθη το Σάββατο το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων για την νόμιμη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων στο Ρέθυμνο, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έλεγχο, σε τρία καταστήματα (ενεχυροδανειστήρια – ανταλλακτήρια χρυσού), ιδιοκτησίας του 42χρονου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σχετικά με την νόμιμη αγορά, κατοχή και διάθεση των κοσμημάτων, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα εν λόγω καταστήματα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των ελέγχων, δεν βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχε καταχωρήσει στα τηρούμενα βιβλία του τον τελευταίο μήνα, ως όφειλε, ενώ δεν προκύπτει η πώλησή τους βάσει τιμολογίων.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•Είκοσι έξι συσκευασίες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα για τα οποία ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους,

•Μία ασημένια αλυσίδα με ασημένιο μενταγιόν η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στα τηρούμενα βιβλία του τον τελευταίο μήνα, ως όφειλε,

•Τρεις χρυσές λίρες,

•Μία σφραγίδα (στρογγυλή),

•Μία σιδερογροθιά και

•Δύο σπρέι πιπεριού.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ενώ ερευνάται ο τρόπος προμήθειας και η περαιτέρω διάθεση των κοσμημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook