Ρέθυμνο | Ικανοποιητικές πληρότητες στα ξενοδοχεία

ρέθυμνο-ικανοποιητικές-πληρότητες-σ-72671

tourismosΑισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική σεζόν, αφού ήδη οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων που είναι ανοιχτές αυτήν την εποχή είναι σχετικά ικανοποιητικές, ωστόσο φαίνεται ότι τα συμπεράσματα για τον εσωτερικό τουρισμό έχουν βγει ήδη και σαφώς δεν είναι ενθαρρυντικά.

Σε ό,τι αφορά τους ξένους επισκέπτες, σύμφωνα με τον ταμία του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Χαράλαμπο Μπιρλιράκη, η κίνηση είναι σχετικά ικανοποιητική αυτήν την περίοδο, αφού τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στο νομό έχουν πληρότητα περίπου 50% ή 60%, ενώ λίγο χαμηλότερα πέφτει το ποσοστό για χαμηλότερης κλίμακας ξενοδοχειακές μονάδες. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι πέρυσι, οπότε, όπως σημείωσε ο κ. Μπιρλιράκης, «αν θυμάστε διανύαμε εβδομάδα εκλογών και οι κρατήσεις, όπως και οι διανυκτερεύσεις ήταν τελείως παγωμένες».

Θετικά είναι τα μηνύματα από τη ρωσική αγορά, αφού οι Ρώσοι φέτος έχουν αρχίσει να έρχονται νωρίτερα για διακοπές και ήδη οι αφίξεις είναι περισσότερες από πέρυσι. «Υπάρχει καλή δυναμική στη ρωσική αγορά», επιβεβαίωσε ο κ. Μπιρλιράκης, συμπληρώνοντας πως οι επισκέπτες αυτό το διάστημα προέρχονται από όλες τις παραδοσιακές αγορές, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Σκανδιναβία.

ΕΧΟΥΝ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εκεί που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αρνητικά είναι σε σχέση με τον εσωτερικό τουρισμό. Οι Έλληνες επισκέπτες έχουν «εξαφανιστεί», αφού η οικονομική ύφεση αποτελεί πλέον ανασταλτικό παράγοντα για εξορμήσεις λίγων ημερών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξενοδοχειακές μονάδες που στο παρελθόν δούλευαν παραδοσιακά τις ημέρες του Πάσχα με Έλληνες επισκέπτες, φιλοξενώντας εκατοντάδες κόσμου, φέτος έχουν ελάχιστες κρατήσεις, ενώ η απουσία εσωτερικού τουρισμού φαίνεται και στις βόλτες στην πόλη, όπου το ελληνικό στοιχείο – πλην των ντόπιων – είναι μηδαμινό.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι φετινή καλοκαιρινή περίοδος θα είναι σημαντικά καλύτερη συγκριτικά με την προηγούμενη. Προβλέψεις σε επίπεδο ποσοστών δεν μπορούν να γίνουν ακόμα, ωστόσο εκτιμάται ότι ο ξενοδοχειακός και ο τουριστικός κλάδος θα «ανασάνει» μετά τις δύσκολες τουριστικές χρονιές που προηγήθηκαν.

 

Πηγή : goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook