Ρέθυμνο | «Είδαν το χάρο με τα μάτια τους» όταν βούλιαξε το σκάφος τους

ρέθυμνο-είδαν-το-χάρο-με-τα-μάτια-του-42872

limenikoΤο χάρο με τα μάτια τους είδαν τρία άτομα όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν λόγω άστοχου χειρισμού, ανετράπη και βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του φρουρίου «ΦΟΡΤΕΤΖΑΣ», στο Ρέθυμνο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Ρεθύμνου και όπως αναφέρει με σχετικό δελτίο τύπου του Λιμενικού, άμεσα κατέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ε/Γ-Τ/Χ «ΓΙΩΡΓΗΣ» Λ.Ρ. 993, με επιβαίνοντες και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισε 400 περίπου μέτρα από την ακτή, τα τρία  άτομα.

Οι τρεις άνδρες περισυλλέγησαν από τη θάλασσα με ασφάλεια και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Οι  διασωθέντες ηλικίας 41, 38 και 55 χρονών αντίστοιχα, επέβαιναν κατά δήλωσή τους στο Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφος «ΚΥΡΙΑΚΟΣ» Λ.Ρ. 1091, το οποίο λόγω άστοχου χειρισμού, ανετράπη και βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα.

Κατά δήλωση τους, κολυμπούσαν περίπου για τρεις  ώρες προσπαθώντας να προσεγγίσουν την ακτή, καλώντας ταυτόχρονα σε βοήθεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, ενώ από τη βύθιση του «ΚΥΡΙΑΚΟΣ» δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook