Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2017

ρέγκλινγκ-η-ελλάδα-μπορεί-να-επιστρέψ-385405

Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017 και να χρηματοδοτεί από αυτές τις ανάγκες της από το 2018 και μετά, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, τόνισε ότι η εμπειρία και από τις άλλες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα έδειξε ότι δοκίμασαν τις αγορές πριν από τη λήξη της χρηματοδότησής τους από τον ESM. Αυτό έγινε, είπε, με μικρά ποσά, κάτι που είναι λογικό, επειδή το κόστος δανεισμού από τις αγορές ήταν πολύ υψηλότερο από το κόστος δανεισμού μέσω του ESM.

«Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να κάνει το ίδιο το 2017», είπε, προσθέτοντας ότι «από το 2018 και μετά αναμένεται ότι η χώρα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτείται από τις αγορές».

«Το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη γίνει στην Ελλάδα» εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και πρόσθεσε: «Αυτό που χρειάζεται η χώρα, τα επόμενα δύο χρόνια, είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, στη βελτίωση του ρυθμού ιδιωτικοποιήσεων και στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου.

«Το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι πλέον δημοσιονομικό» επανέλαβε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook