Πώς το νέο βασιλικό μωρό θα φέρει 1 δισ. ευρώ στην Βρετανία

πώς-το-νέο-βασιλικό-μωρό-θα-φέρει-1-δισ-ε-240130

kateΜπορεί η Βρετανία να ετοιμάζεται για εθνικές εκλογές στις 7 Μαΐου, αλλά το ενδιαφέρον στην χώρα σχεδόν μονοπωλεί η γέννηση του δεύτερου μωρού της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, το οποίο αναμένεται να έρθει στον κόσμο μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Και ενώ τα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία αναζητούν το πιθανότερο όνομα του βασιλικού μωρού, αν αυτό θα είναι κορίτσι, αφού το φύλο του δεν έχει αποκαλυφθεί, το «Κέντρο Ερευνών Εμπορίου» (Centre for Retail Research), στη Βρετανία, κάνει τους δικούς του πρακτικούς υπολογισμούς, αν τελικά το νέο βασιλικό μωρό θα είναι η «πριγκίπισσα Αλίκη», ένα από τα επικρατέστερα ονόματα, δίπλα στο «Ελισάβετ» και το «Σαρλότ».

kate_williamΟ καθηγητής Joshua Bamfield, επικεφαλής στο «Centre for Retail Research», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα έχει για την βρετανική οικονομία η γέννηση μιας μικρής πριγκίπισσας από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την δούκισσα του Κέιμπριτζ.

kate5Σύμφωνα με τον Bamfield η μικρή πριγκίπισσα θα δώσει ώθηση στην οικονομία της Βρετανίας περίπου κατά ένα δισ. ευρώ συνολικά σε όλη την διάρκεια της ζωής της και το μεγαλύτερο κέρδος θα έχει η βιομηχανία της μόδας, όχι μόνο για τα ρούχα που θα κατασκευάσει για την πριγκίπισσα, αλλά για τις τάσεις μόδας που αυτή θα δημιουργήσει και για το ερέθισμα που θα δώσει στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων, με αντικείμενο κυρίως τον χώρο της μόδας.

kate_william2Ο Βρετανός καθηγητής επισημαίνει ότι επειδή το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας έχει ήδη ένα αγόρι, τον πρίγκιπα Γεώργιο, που θα γίνει δύο ετών τον Ιούλιο, αν το νέο βασιλικό μωρό θα είναι πάλι αγόρι, η συγκίνηση του κοινού δεν θα έχει το ίδιο εύρος και μέγεθος.

Αλλά και μόλις γεννηθεί το νέο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ τα άμεσα οφέλη στην οικονομία της χώρας θα ανέλθουν σε 11.000.000 ευρώ, από τα αναμνηστικά δώρα που θα πουληθούν, τα ποτά και τα γλυκά που θα καταναλωθούν από τους φανατικούς θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας.

Τα βρετανικά μέσα σημειώνουν ότι αν η «πριγκίπισσα Αλίκη» γεννηθεί σήμερα θα έχει γενέθλια την ίδια μέρα με την προγιαγιά της, βασίλισσα Ελισάβετ, που σήμερα γίνεται 90 ετών!

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook