Πώς πήρε την απόφαση για την επίθεση στη Συρία ο Τραμπ | Ο ρόλος της Ιβάνκα

πώς-πήρε-την-απόφαση-για-την-επίθεση-στ-520123

Την ώρα που κανείς δεν το περίμενε, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιτεθεί στην Συρία, κατά των δυνάμεων του Άσαντ. Η απόφαση ελήφθη λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίθεση με χημικά του συριακού στρατού κατά της Ιντλίμπ, όπου βρήκαν το θάνατο πολλά μικρά παιδιά, οι φωτογραφίες των οποίων έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο και συγκίνησαν τους πάντες.

Όπως όμως φάνηκε από τις αντιδράσεις, όλοι εξεπλάγησαν με την απόφαση του αμερικανού προέδρου, ενώ ακόμα και οι πιο στενοί του σύμβουλοι είπαν πως δεν το περίμεναν. Από την στάση του έως τώρα δεν φαινόταν κάτι τέτοιο, ενώ ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ και τις ομιλίες του, είχε μάλλον αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αναλύοντας τα δεδομένα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως ήταν η κόρη του Ιβάνκα που του άλλαξε την συμπεριφορά προς την εκ διαμέτρου αντίθετη στάση. Συγκεκριμένα, η Ιβάνκα συγκλονίστηκε όταν είδε τις εικόνες των χτυπημένων από τα χημικά παιδιών άλλα να προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή σπαράσσοντας και άλλα να έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή από την επίθεση.

Η ίδια μέσω Twitter εξέφρασε τον αποτροπιασμό της και το πόσο συντετριμμένη ένιωθε: «Έχει σπάσει η καρδιά μου και είμαι εξοργισμένη», έγραψε μεταξύ άλλων.
Φυσικά δεν ήταν τυχαίο το ότι αμέσως μετά ήταν που άλλαξε και η στάση του πατέρα της στο ζήτημα, ο οποίος δήλωσε: «Η χθεσινή επίθεση του καθεστώτος Άσαντ εναντίον αθώων ανθρώπων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» και στην συνέχεια είπε πως «κάτι πρέπει να γίνει».

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο συμβούλιο όπου ανακοίνωσε την απόφαση για την επίθεση στην Συρία
«Προοδευτικά, η Ιβάνκα αποκτά όλο και περισσότερη επιρροή στον πατέρα της. Συχνά τον συμβουλεύει και πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να αναλάβει δράση εναντίον του Άσαντ», δηλώνει πηγή στην βρετανική Mirror.

Οι ίδιες πηγές δηλώνουν πως «η Ιβάνκα ήταν εξοργισμένη που δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην επίθεση του Άσαντ».

Μετά την αμερικανική επίθεση στη Συρία, η Ιβάνκα έγραψε στο Twitter της: «Οι εποχές που ζούμε απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου που αρνήθηκε να αποδεκτεί ειδεχθή εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

«Επίδειξη» πυγμής από τις ΗΠΑ, οργή από την Ρωσία και στη μέση η Συρία

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την ώρα που η ρωσική ηγεσία αντιδρά με οργή, η Δύση, αλλά και η Τουρκία, στηρίζουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να επέμβει με πυραυλική επίθεση σε συριακή αεροπορική βάση, «απαντώντας» έτσι στην φερόμενη χρήση χημικών από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Σημείο αντιπαράθεσης αποτελεί επίσης το κατά πόσον η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη, καθώς οι «Τόμαχοκ» των ΗΠΑ σκότωσαν εννέα αμάχους, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ. Εκτοξεύθηκαν 59 πύραυλοι «Τόμαχοκ». Η ρωσική πλευρά χαρακτηρίζει «γελοιότητες» την επιτυχία των επιχειρήσεων, λέγοντας ότι ουδείς γνωρίζει που κατέληξαν 36 από τους πυραύλους των Αμερικανών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook