Πώς να μην τσακωθείτε στις διακοπές | Θέλει τρόπο…

πώς-να-μην-τσακωθείτε-στις-διακοπές-θέ-156776

zevgari_sxeshΚάτι που βγαίνετε από τη ρουτίνα σας, κάτι που για πρώτη φορά περνάτε 24 ώρες το 24ωρο μαζί, κάτι που οι προσδοκίες σας για τις διακοπές είναι υψηλές και σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικές, οι καβγάδες και οι χωρισμοί στις διακοπές παίρνουν διαστάσεις μάστιγας κάθε καλοκαίρι.

Ιδού οι συχνότεροι λόγοι για τους οποίους τσακώνεσαι με τον καλό σου στις διακοπές και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις κακοτοπιές:

1. Τεχνολογία

Είναι συνέχεια στο κινητό του, στο Facebook ή το Twitter και όταν φτάνετε στον προορισμό σας αντί να βγάλετε μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί, «κυνηγάει» το ηλιοβασίλεμα για να το περάσει στο Instagram. Όταν πάλι φτάσετε στο ξενοδοχείο, ξεκινά τα τηλέφωνα και τον έλεγχο των e-mail, ενώ παρακολουθείς σαστισμένη.
Τι να κάνεις; Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, βάλτε μερικούς κανόνες για τη χρήση τεχνολογίας στις διακοπές. Δε γίνεται να αποσυνδεθείτε πλήρως απ» όλα, αλλά γίνεται να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες που θα μπορείτε να ασχοληθείτε με τη δουλειά ή τα social media, αντί να ξοδεύετε τις ώρες που βρίσκεστε στην παραλία κολλημένοι σε μια οθόνη smart phone.

2. Το νέο περιβάλλον σας αγχώνει

Η αφυδάτωση, η κούραση και η πείνα μπορούν να προκαλέσουν τριγμούς ακόμη και στα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια. Όταν βρίσκεσαι σε ξένο περιβάλλον, οτιδήποτε σε βγάζει από το πρόγραμμά σου μπορεί να σε αγχώσει. Αυτό μπορεί να είναι εκείνη η καφετέρια που πήγατε και τελικά δε σας άρεσε, το φαγητό που άργησε να έρθει, ή ο συνωστισμός για να βρείτε ξαπλώστρα στην παραλία.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε; Καταρχήν συνειδητοποιήστε πως το ότι βρίσκεστε σε διακοπές δε σημαίνει πως αυτόματα όλα θα είναι μαγικά 24 ώρες το 24ωρο. Όποτε προκύπτει μια κατάσταση που δεν μπορείτε να ελέγξετε, βρείτε κάτι άλλο να σας διασκεδάσει: Αν δεν περάσατε καλά το μεσημέρι στην παραλία, κανονίστε ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα όμορφο εστιατόριο, ή cocktails την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να χαλαρώσετε.

3. Δεν μπορούμε απλώς να κοιμηθούμε;

Το king-size κρεβάτι μπορεί για σένα να σημαίνει «επιτέλους ξεκούραση» και για εκείνον άλλα πράγματα, ή το αντίθετο. Η απόρριψη στον σεξουαλικό τομέα, που τα κλισέ τον θέλουν να παίρνει φωτιά στις διακοπές, δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουν οι πιο ρομαντικές διακοπές της ζωής σας. Αντί να νιώσει ότι τον απορρίπτεις, μπορείς να του πεις ότι είσαι ενθουσιασμένη για το χρόνο που θα αφιερώσετε ο ένας στον άλλο το ίδιο βράδυ, ή το επόμενο που θα είστε πιο ξεκούραστοι. Η αναμονή μπορεί και να εντείνει την επιθυμία.

4. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψουμε χρήματα γι αυτό»

Είστε σε διακοπές και θέλεις να πάτε σε εκείνο το ακριβό εστιατόριο, να πάρεις το φόρεμα που σου άρεσε χθες στο μαγαζάκι του ξενοδοχείου και να παραγγείλετε room service αντί να κατέβετε για πρωινό. Εσύ μπορεί να τα βλέπεις όλα όμορφα και ανάλαφρα και να σε έχει συνεπάρει το κλίμα των διακοπών, όμως εκείνος μπορεί να νιώθει ότι πιέζεται οικονομικά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου.

Μην αφήσεις το οικονομικό να σας δημιουργήσει προβλήματα στις λίγες μέρες που έχετε να περάσετε ήρεμα μαζί, αλλά βρες πιο οικονομικούς τρόπους για να διασκεδάσετε χωρίς να βρείτε υπέρογκους λογαριασμούς όταν επιστρέψετε στην πόλη.

5. Θες να τα προλάβεις όλα

Δε γίνεται να προλάβετε στις διακοπές σας και να δείτε ό,τι αξιοθέατο υπάρχει και να βρείτε χρόνο για να χαλαρώσετε από την κούραση και το άγχος της καθημερινότητας. Εκείνος θέλει να ξαπλώσει στην παραλία, ενώ εσύ να γυρίσεις τα μουσεία και τα hotspots του προορισμού σας. Τι να κάνετε; Βγάλτε μαζί ένα πρόγραμμα που δε θα κουράσει ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον, ενώ παράλληλα θα ικανοποιεί τα γούστα και των δύο.

Εξάλλου μην ξεχνάς, διακοπές είναι, θα περάσουν!

Πηγή: madamefigaro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook