Πώς να καταπολεμήσετε το στρες στην δουλειά

πώς-να-καταπολεμήσετε-το-στρες-στην-δο-389953

Τα περισσότερα πράγματα για τα οποία αγχώθηκες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ τελικά.

Το εργασιακό στρες είναι η κατάσταση που βιώνεις στο εργασιακό σου περιβάλλον, όταν αισθάνεσαι έντονη πίεση λόγω των πολλών υποχρεώσεων και απαιτήσεων. Υπάρχουν παράμετροι που επιδεινώνουν το άγχος κατά τη διάρκεια της εργασίας, όπως για παράδειγμα οι υπερβολικές ευθύνες, ο ανεπαρκής χρόνος, οι μη συνεργάσιμοι συνάδελφοι.

Πώς όμως μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή την αντίδραση του οργανισμού και να προλάβεις τα δυσάρεστα συχνά αποτελέσματά της;

• Λειτούργησε οργανωτικά και με συνέπεια, αλλά απέφυγε την τελειομανία. Το να είσαι τέλειος στη δουλειά σου, δεν είναι πάντοτε προτέρημα.

• Βγάλε από το λεξιλόγιο σου το «δεν» και ότι έχει αρνητική σημασία. Εστίασε στη θετική πλευρά των πραγμάτων και όλα θα πάνε αυτομάτως καλύτερα.

• Παρατήρησε τη συμπεριφορά των γύρω σου και δες πότε και γιατί αγχώνονται. Απέφυγε τις αρνητικές αντιδράσεις τους, δηλαδή το στρες και πλησίασε τους θετικούς και συνεργάσιμους ανθρώπους.

• Μάθε να λες «όχι», όταν δεν μπορείς να αναλάβεις μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Εξήγησε τους λόγους στον εργοδότη σου και θα εκτιμήσει την ειλικρίνεια σου περισσότερο από το να τον απογοητεύεις κάθε φορά.

• Μην περιμένεις πάντοτε αντάλλαγμα για αυτά που πράττεις. Η ικανοποίηση είναι πρώτα από όλα ψυχική.

• Δώσε έμφαση μόνο στις σημαντικές καταστάσεις που απαιτούν άγχος και όχι στο παραμικρό που συμβαίνει γύρω σου.

Πηγή: faysbook.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook