Πώς να ικανοποιήσετε vegetarian και vegan στο εστιατόριο σας

πώς-να-ικανοποιήσετε-vegetarian-και-vegan-στο-εστια-438780

Τα μενού των εστιατορίων έχουν τα δικά τους signature πιάτα, αλλά πάντα πρέπει να ανανεώνονται και να ακολουθούν τις τάσεις της εποχής. Βιολογικά προϊόντα, μοριακή κουζίνα και πιάτα ταρτάρ είναι μόνο μερικές από τις τάσεις, που οι πελάτες έχουν αγαπήσει. Τώρα είναι η ώρα και η μόδα της Vegetarian και Vegan κουζίνας, δηλαδή των μενού, που βασίζονται στην χορτοφαγική διατροφή.

«Η διαφορά μεταξύ vegetarian και vegan είναι ότι οι vegetarians, δεν τρώνε κρέας, ψάρι και πουλερικά, ενώ οι vegans δεν τρώνε κρέας αλλά και όλα τα ζωικά προϊόντα, όπως γαλακτοκομικά, αυγά και μέλι.»

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα φαίνεται να μην υπάρχουν πολλοί αποκλειστικά χορτοφάγοι, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί, που προσπαθούν να επιλέγουν χορτοφαγικά πιάτα για λόγους υγείας, διατροφής, αλλά και ηθικής, με πρωτοπόρους τους Millenialls (άτομα ηλικίας 15 έως 35 ετών).

Μια στροφή στη χορτοφαγία, εξάλλου, έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς αποφεύγονται πουλερικά και κρεατικά αμφίβολης ποιότητας, καταναλώνονται λιγότερα λιπαρά, ενισχύονται οι μικρότερες γεωργικές καλλιέργειες και αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση κρέατος, που εγείρει και περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Αυτή την τάση, φυσικά, δεν μπορούν να παραβλέψουν και οι σεφ παγκοσμίως, καθώς, σύμφωνα με την έρευνα What’s Hot 2014 Culinary Forecast, το 57% των σεφ που συμμετείχαν, δήλωσαν ότι τα χορτοφαγικά πιάτα είναι πλέον μία πολύ αγαπητή επιλογή από τους πελάτες, αλλά και τους ίδιους.

Για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης, μάλιστα, η χορτοφαγία δεν είναι μία απλή τάση, μία μόδα με την οποία προσπαθούν να συμβαδίσουν, αλλά μία ευκαιρία για νέα ξεκινήματα, για εστιατόρια αφιερωμένα εξ ολοκλήρου στο lifestyle των χορτοφάγων, με νέες συνεργασίες, εναλλακτικές επιλογές σε σεφ και προμηθευτές και βιολογικά προϊόντα.

Πώς μπορείτε κι εσείς να εντάξετε γευστικά χορτοφαγικά πιάτα στο μενού σας; Είναι πολύ εύκολο, καθώς η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στα ίδια συστατικά, που χρειάζεται ένα νόστιμο χορτοφαγικό μενού, όπως τα λαχανικά, τα βότανα, τα ζυμαρικά, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια (Δείτε εδώ: 2016 Vegetarian Food Trends).

Πολλές αντίστοιχες συνταγές μπορείτε να βρείτε, βέβαια, και στην μεξικάνικη κουζίνα, αλλά και στην ασιατική. Ο στόχος είναι, όταν ένας χορτοφάγος επισκεφτεί το εστιατόριό σας, να φύγει χορτασμένος, το οποίο σημαίνει, ότι μπόρεσε να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα χορτοφαγικά ορεκτικά, κυρίως πιάτα, αλλά και επιδόρπια. Επίσης, για να προσελκύσετε ακόμα περισσότερους χορτοφάγους πελάτες, μπορείτε να καθιερώσετε – κάθε μέρα – ένα από τα πιάτα ημέρας να είναι κατάλληλο για χορτοφάγους.

Πηγή: supply.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook