Πώς να… εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

πώς-να-εξαφανίσετε-τους-μαύρους-κύκλ-556815

Δυστυχώς, λίγο-πολύ, όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τους αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους, κατά καιρούς, οι οποίοι δεν κάνουν διακρίσεις και μπορούν εύκολα να προδώσουν την κούρασή μας.

Οι παράγοντες που μπορεί να τους προκαλέσουν είναι πολλοί, όπως η κληρονομικότητα, το εκ γενετής λεπτότερο δέρμα κάτω από τα μάτια, η κακή κυκλοφορία του αίματος, η κόπωση, η έλλειψη ύπνου, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας.

Και αν αυτοί οι παράγοντες, μάλιστα, συνοδεύονται από αϋπνία, στρες, κακή διατροφή και έλλειψη νερού, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Σύμφωνα με ειδικούς, η ενυδάτωση είναι το μυστικό για την αποφυγή μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Γι’ αυτό επιλέξτε ένα ενυδατικό προϊόν ή ένα ελαφρύ ντεμακιγιάζ, προκειμένου να μην προκαλέσετε τραύματα ή ερεθισμούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια φλεγμονή.

Εναλλακτικά, υπάρχει μια σειρά από τοπικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων. Η πρώτη είναι θεραπεία με τη δραστική ουσία, ρητινοειδή, η οποία συμβάλλει στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, καθιστώντας το δέρμα λιγότερο λεπτό.

Ωστόσο, αυτό το συστατικό, όταν χρησιμοποιείται στην καθαρότερη μορφή του, είναι μάλλον ισχυρό και ως εκ τούτου, μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών. Αντ’ αυτού, επομένως, επιλέξτε μια κρέμα που περιέχει μια χαμηλότερη δόση ρετινόλης.

Άλλα βασικά συστατικά που πρέπει να προσέξουμε στις κρέμες ματιών που επιλέγουμε είναι να περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη. Για καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε τις κρέμες στα μάτια σας, τις βραδινές ώρες και το πρωί με το που ξυπνάτε.

Αν παρ’ όλα αυτά, δεν καταφέρετε μ’ όλα τα παραπάνω να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε ένα καλό concealer, θα μπορούσε να κάνει πραγματικά θαύματα.

Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook