Πώς θα ξεχωρίσεις την μαϊμού Louis Vuitton της… «κολλητής» σου!

πώς-θα-ξεχωρίσεις-την-μαϊμού-louis-vuitton-της-282074

Πόσο συχνά ψάχνουμε στο ίντερνετ για designer bags σε τιμή ευκαιρίας; Πόσο συχνά αναζητούμε online την τσάντα των ονείρων μας σε τιμή πολύ πιο χαμηλή από ότι θα τη βρούμε στο κατάστημα;

Οι online αγορές όμως, κρύβουν κινδύνους. Ένας από αυτούς είναι να καταλήξουμε να αγοράζουμε τσάντα-ρεπλίκα και το χειρότερο, χωρίς να το πάρουμε είδηση.

Η Ελίζαμπεθ Μπερνστάιν, διευθύντρια του Portero.com (ένα σάιτ που πουλάει αυθεντικά κομμάτια), δίνει 5 συμβουλές για το πώς πρέπει να κάνουμε μια σωστή αγορά καθώς και τα κόλπα για τον εντοπισμό των προϊόντων απομίμησης.

1) Πώς ξεχωρίζει το αληθινό από το ψεύτικο

«Έχουμε μία ατελείωτη λίστα με τα σημεία που πρέπει να ελέγχονται ανάλογα με τη μάρκα και το σχέδιο. Στην αγορά κυκλοφορούν και απομιμήσεις με τόσο προσεγμένες λεπτομέρειες που μας υποχρεώνουν να επικεντρωθούμε στην ποιότητα του υλικού, ως σύνολο. Ακόμα και αν μια τσάντα έχει τη σωστή μάρκα φερμουάρ, το σωστό κωδικό ημερομηνίας ή ολόγραμμα, και φαίνεται να έχει όλες τις πρέπουσες λεπτομέρειες, η ποιότητα είναι πάντα το ζητούμενο. Τα είδη πολυτελείας είναι εύκολο να αντιγραφούν από άποψη λεπτομέρειας, αλλά οπωσδήποτε όχι από άποψη ποιότητας. Οι πλαστογράφοι δεν θα ήταν πλαστογράφοι αν ήταν σε θέση να παράγουν την ίδια ποιότητα όπως ένας οίκος, σωστά;»

2) Τα 4 σημεία που πρέπει να προσέχουμε

1. Είναι το υλικό πραγματικό δέρμα ή πλαστικό που μοιάζει με δέρμα; Το δέρμα μυρίζει όντως σαν δέρμα;

2. Εάν οι λεπτομέρειες της τσάντας θα πρέπει να είναι επενδυμένες σε χρυσό, είναι όντως από χρυσό;

3. Εάν η τσάντα πρέπει να είναι ραμμένη στο χέρι, μήπως φαίνεται σαν να την έχει ράψει μηχανή; Τα υλικά που είναι ραμμένα στο χέρι δεν είναι πάντα το ίδιου μεγέθους ούτε σε τέλεια σχήματα, αλλά σίγουρα διαρκούν περισσότερο.

4. Το φερμουάρ της τσάντας τραβιέται με ευκολία ή μήπως κολλάει σε κάποιο σημείο;

3) Ποιες είναι οι συνηθέστερες απομιμήσεις;

«Οι απομιμήσεις των Louis Vuitton πωλούνται σε τεράστιες ποσότητες. Είναι εύκολο να αναπαραχθούν, αφού έχουν κυρίως μονόγραμμα σε καμβά και μικρές δερμάτινες λεπτομέρειες. Οι Hermès έχουν επίσης αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ενδέχεται να τις δείτε να αναπαράγονται μόνο ως προς το στιλ της Birkin ή της Kelly, ή να αντιγραφούν με ακρίβεια ως προς τις στάμπες, τα φερμουάρ και κάθε μικρή λεπτομέρεια».

4) Πώς μπορείτε να διαχωρίσετε online το αυθεντικό από την απομίμηση

«Οι αγορές online είναι πάντα πιο δύσκολες. Υπάρχουν πολλά eshops εκεί έξω, που ενώ διαφημίζουν την αυθεντικότητα των προϊόντων τους, καταλήγουν να πωλούν απομιμήσεις. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να ψωνίσεις on-line, είναι να αγοράζεις από γνωστές και αξιόπιστες επιχειρήσεις που αναγνωρίζονται από τη βιομηχανία για την άριστη ποιότητά και αυθεντικότητα των προϊόντων τους».

5) Ποιες είναι οι επιλογές σας εάν έχετε λάβει μια τσάντα-απομίμηση παρά την «εγγυημένη αυθεντικότητα» της;

«Πρώτον, θα πρέπει να είστε σε θέση να αποδείξετε ότι η τσάντα είναι ψεύτικη. Ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να τη στείλετε πίσω στην μπουτίκ και να τους ζητήσετε να σας την επιδιορθώσουν. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και να σας κοστίσει 40 -150 ευρώ, αλλά αν είναι πλαστή θα ειδοποιηθείτε πως η επιδιόρθωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η εταιρία δεν μπορεί να επισκευάσει ένα στοιχείο που δεν έχει παραχθεί από αυτήν.

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε και γραπτώς από το εκάστοτε brand ότι το αντικείμενο σας δεν είναι αυθεντικό.

Κάθε ιστοσελίδα που πουλάει ρεπλίκες ενώ έχει εγγύηση αυθεντικότητας, θα πρέπει να επιστρέψει στον πελάτη την αξία. Οπότε και πάλι, τονίζω ότι θα είναι καλύτερο να εμπιστεύεστε τις παλαιότερες εταιρείες στον κλάδο αυτό, επειδή οι διαδικασίες τους είναι πιο εγγυημένες».

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι πλαστογράφοι παράγουν τα εμπορεύματά τους σε παράνομα εργοστάσια, εκμεταλλευόμενοι τα παιδικά εργατικά χέρια που υποχρεώνονται να εργάζονται κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας και με πενιχρό ημερομίσθιο.

Για αυτό, πρέπει να πονηρευτούμε και να αντισταθούμε σε εκείνη τη φανταστική καινούρια Celine που πωλείται στο 80-90% της αρχικής της τιμής. Πολύ καλή τιμή, για να είναι αληθινή.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook